Dolar

32,5652

Euro

34,8629

Altın

2.435,00

Bist

9.645,02

'Musul operasyonu başlamak üzere'

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonunun iyi planlandığını açıklayarak, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamak üzere olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 20:22:09

'Musul operasyonu başlamak üzere'

AA'nın haberine göre: ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamak üzere olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamak üzere olduğunu söyledi, Irak'ın istikrarı için tüm ülkelerden destek istedi.

McGurk, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "Peşmerge güçleri IŞİD mevzilerine saldırılar düzenliyor. Musul operasyonu başlamak üzere. Kompleks bir operasyon söz konusu ancak askeri planlaması iyi yapıldı" dedi.

ABD'li kara birliklerinin operasyona katılımının ancak Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin talebi üzerine gerçekleşebileceğini ifade eden McGurk, Bağdat'ın onayı olmadan Suudi Arabistan güçlerinin Irak'a girmesinin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

IŞİD, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u Haziran 2014'te ele geçirmişti. Irak hükümeti, Musul'u kurtarma operasyonu hazırlıkları kapsamında geçen aydan itibaren kent yakınındaki kamplara çok sayıda asker ve askeri araç sevkiyatı yapmaya başladı.

Haber Ara