Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

Mustafa Şentop'tan 'ters algı' açıklaması

Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, 'Adli kontrol şartıyla bırakılanlar en büyük FETÖ karşıtı mücadele yürüten insanlara dönüştü. Ama bunların bir ters algı operasyonu olduğunu biliyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 08:59:59

Mustafa Şentop'tan 'ters algı' açıklaması

Tekirdağ'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AA'nın aktardığına göre "Bazı sosyal medya hesapları şahsınıza, Tekirdağ milletvekillerine ve parti teşkilâtlarına yönelik suçlamalarda bulunuyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusnu şöyle yanıtladı:

"Şu anda tutuklananlar dâhil hepsi, alâkası olmadığını iddia ettiği gibi, denetimli serbestlikle bırakılanlar, adli kontrolle bırakılanlar var. Adli kontrol şartıyla bırakılanlar da en büyük FETÖ karşıtı mücadele yürüten insanlara dönüştüler. Ama bunların bir ters algı operasyonu olduğunu biliyoruz. Birçok ilimizde de var. Üstelik bu adresler, gerçek manada bir AK Parti ile AK Partililerle ilgili birtakım iddiaları olanlar, bu iddialarının doğru olduğunu bilseler, yapacakları yol bellidir. Savcılığa verirsiniz, savcılık araştırır bunu neyse, varsa bir şey gereğini yapar veya memurlar bakımından ilgili kuruma verirsiniz, idari soruşturma başlatılır onunla ilgili bir sonuç çıkar."

Bu tür iddialarda bulunanların kendi isimleriyle ortaya çıkma cesareti gösteremeyenler olduğunu söyleyen Şentop, "Bu tür, 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan operasyon adresleri bunlar. Tabii ufak çaplı ve kendi akılları, kapasitesi içerisinde hareket ediyorlar. Bir deve kuşu gibi, maske kullandığı için, etek altına saklandıkları için görülmediklerini zannediyorlar. Halbuki bu konuda aşağı yukarı biz genel kapsamı itibariyle biliyoruz bunları" dedi.

Gülen örgütünü yeni yeni öğrenen, telaffuz edenlerin bugün Gülen örgütü karşıtı bir hareketin öncüleri gibi kendilerini göstermeye çalıştıklarını, bunların bilindiğini aktaran Şentop, “siyasette, maskenin, sahte hesabın, gizli hesabın, hiçbir zaman bir itibar sağlamadığı, netice vermediğinin bilinmesi gerektiğine” dikkat çekti.

"Tekirdağ beni biliyor tanıyor, bu FETÖ konusunda daha 1984-85 yıllarından beri kavgası olan birisiyim. İmam Hatip Lisesinden arkadaşlarımız bunları daha net olarak da biliyorlar. Siyasete girdikten sonra da birkaç önemli nokta olarak bunu ifade edeyim, ilk olarak yargıdaki yapılanmayla ilgili daha Aralık 2011'den başlayıp, o zaman başbakandı, Cumhurbaşkanımıza bilgi veren, isim listesi veren, kim kimdir, yüksek yargıda, başsavcılıklarda, yine bu konuda yapılacak atamalarla ilgili de bilgi veren, FETÖ'cü yapılanma için söylüyorum, engelleyen birisiyim ben. Yine aynı şekilde bilgi işlem ve personel müdürlüklerindeki yapılanmaları, bildiğim için bu konulardaki değişiklikleri birçok bakanlıkta sağlayan birisiyim. Tekirdağ'daki atamalar değil belki onların duyduklarında dudaklarını uçuklatacak birçok atamada referans olmuş birisiyim. Referans olduğum kişilerle alakalı olarak da bu kişilerin, dürüstlüğü, temizliği, bu konudaki FETÖ ile ilgili olarak hassasiyetleri noktasında herkes hemfikir."

Trakya Kalkınma Ajansı'na atanacak Gülen örgütünden birisinin, dönemin kent valisi Ali Yerlikaya ile birlikte önünü kestiklerini ve bu yapılanmayla her zaman mücadele ettiklerini anlatan Şentop, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunu söylememin özel sebebi şu, bu kaynaklara dikkat etmek lâzım. Bu arada FETÖ ile mücadele ve soruşturmalar yürütülüyor ama FETÖ'cüler bu mücadeleyi sulandırmak için başka hedefler göstererek kendilerini saklamaya çalışıyorlar. Bununla ilgili sıkıntılar var. Tabii çok küçük bir şey, tabii Tekirdağ içinde yaşayanlar için bunlar önemli şeyler gözüküyor ama Türkiye genelinde bütün olan bitene baktığınızda bunlar ufak tefek kayda değmeyecek, dikkate alınmayacak şeyler. Tekrar aynı şeyi söylüyorum, medyada da, siyasette de asıl olan cesarettir, dürüstlüktür, herkesin kendi kimliği ile ortaya çıkmasıdır. FETÖ'cülerin en önemli özelliği biliyorsunuz takiyyedir. Bunlar böyle gizli hesaplar, gizli maskeler arkasından iş yürütmeye çalışıyorlardı, bu yapılanlar bir FETÖ'cü geleneğe benziyor."

Haber Ara