Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Müslim: YPG, Suriye Ordusu’na bağlanacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönüşüne izin verilebileceğini, bu durumda YPG’nin orduya bağlanacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 22:51:14

Müslim: YPG, Suriye Ordusu’na bağlanacak

Londra'da yayımlanan Al-Hayat gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Müslim, “Suriye Ordusu'nun Rojava'ya dönüşüne izin vereceğiz. Bu durumda YPG de ordunun bir parçası olacak. Ancak ordunun dönüşü için yeni bir anlayış ve yeni şartların belirlenmesine ihtiyaç var” dedi.

Radikal İslami örgütlerin cezaevinden salıverilen üyeleri ile Suriye istihbaratının halkı IŞİD ve benzeri örgütlere yönlendirdiğinden emin olduğunu belirten Müslim, “Bu taraflar bu anlamda tecrübe sahibi ancak bu tehlikeli bir oyun. Çünkü IŞİD tek baş ve bedenden ibaret değil” diye konuştu.

Kürtler'e saldıran IŞİD'in Türkiye hükümetiyle bağlantılı olduğunu söyleyen Müslim, örgüt tarafından yayımlanan DABIQ isimli derginin Türkçe çağrışımları olduğunu savundu.

PYD lideri, “Rojava'nın başlıca destekçisi kim?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Güney Kürdistan'daki halkımız bize yardım ediyor. Kuzey'deki halkımız da insani sorunlar noktasında bize yardımcı oluyor. Federal Kürdistanı'ndan hem mali yardımlar geldi hem de silah. Sayıları 2 milyon dolayında olan Avrupa Kürtleri de rollerini oynadılar. Şüphesiz insani yardım kuruluşları ve Kürdistan Kızılayı da var.”

Salih Müslim, Suriye'nin eski haline dönmeyeceğini belirterek, “Doğrusu demokratik ve federal bir Suriye için mücadele ediyoruz” dedi.

Suriye Ordusu'nun Rojava'ya dönmesi hakkında ise Müslim şunları söyledi: “Suriye Ordusu yeni bir anlayış ve yeni şartlar doğrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye Ordusu'nun bir parçası haline gelir. Ancak ordunun dönüşünün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceğiz.”

Salih Müslim, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye rejimiyle ilişkiler hakkındaki görüşleri için ise, “O, ilişkilerin iki tarafın da çıkarına olduğunu biliyordu” ifadesini kullandı.

Haber Ara