Dolar

32,5160

Euro

34,9300

Altın

2.446,82

Bist

9.705,61

Müslim: İnşallah Erdoğan rahatsız olur

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in 'ABD askerlerinin YPG arması takması Erdoğan'ı rahatsız eder mi' sorusuna 'İnşallah' yanıtını verdiği iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 12:45:44

Müslim: İnşallah Erdoğan rahatsız olur

IŞİD'in Suriye'deki merkezi  Rakka'nın kurtarılması için başlatılan operasyona katılan ABD askerlerinin üzerinde YPG ve YPJ arması olan üniformalar giydiğini gösteren fotoğraflar, Suriyeli Kürt politikacılarında da gündeminde.

'TÜRKİYE, ARMA OLSUN YA DA OLMASIN, HER ZAMAN ŞİKAYET EDECEK'

Daily Beast'ten Wladimir van Wilgenburg'a konuşan Kobani Kantonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye ‘Ya biz ya YPG' dediğini anımsatarak, “Türkler, arma olsun ya da olmasın, her zaman şikayet edecekler” dedi.

ABD'nin Suriyeli Kürtlere verdiği desteğin Türkiye'de rahatsızlık yarattığını söyleyen Nassan, şöyle konuştu: “YPG ve YPJ armaları ile bayraklarının ABD askerleri ve yabancı gönüllüler tarafından kullanılması Kürt direniş gruplarının terörizmle mücadele için bir model olduğu anlamına geliyor. Yabancı askerler, Suriye toprakları içinde IŞİD'i yenilgiye uğratan tek grup olan söz konusu güçlerin cesareti ve onlara duyulan minnettarlığın bir göstergesi olarak armalarını kullanıyor.”

'ABD, IŞİD'İN BIÇAĞI KÜRTLERİN ENSESİNDEYKEN KÜRT HALKINA PEK ÇOK KEZ YARDIM ETTİ'

Bu arada Nassan'la konuşan Wilgenburg, Twitter hesabından Salih Müslim'le yaptığı röportajdan da bir bölüm paylaştı. Wilgenburg'un aktardığına göre, Müslim “Erdoğan YPG logosu kullanan ABD askerlerinden rahatsız olur mu?” sorusuna “İnşallah” diyerek yanıt verdi.

Müslim ayrıca, “ABD, IŞİD'in bıçağı Kürtlerin ensesindeyken Kürt halkına pek çok kez yardım etti” ifadelerini kullandı.

Bu arada Wilgenburg Müslim'le yaptığı röportajın tamamının gelecek günlerde ARA News tarafından yayınlanacağını duyurdu.

Haber Ara