Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Musa Aydın: 'Aldığımız madalyalar hainlere karşı verdiğimiz en güzel cevap oldu'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Rio Olimpiyatları'na; 15 Temmuz bilinciyle gittiklerini, kazanılan madalyaları ise şehit ailelerine ve Türk milletine hediye ettiklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 12:21:23

Musa Aydın: 'Aldığımız madalyalar hainlere karşı verdiğimiz en güzel cevap oldu'
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Rio Olimpiyatları'na; 15 Temmuz bilinciyle gittiklerini, kazanılan madalyaları ise şehit ailelerine ve Türk milletine hediye ettiklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Brezilya'da gerçekleşen Rio Olimpiyatları'na 15 Temmuz bilinciyle gittiklerini ifade ederek, "Almış olduğumuz madalyalarımız da darbeci hainlere karşı verdiğimiz en güzel cevap oldu. Başarı nişanelerimiz olan madalyalarımızı şehit ailelerimize ve 80 milyon Türk milletine hediye ediyoruz" açıklamasını yaptı.

8 madalyanın 5'i Güreş Federasyonu'ndan geldi

1964 Tokyo Olimpiyat oyunlarından sonra ilk kez büyük bir başarıya imza atan Türkiye Güreş Milli Takımı, yaklaşık 100 ülke arasından toplam 18 sikletin 5'inden madalya kazanmayı bildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın, 52 yıl aradan sonra Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin kazandığı 8 madalyanın 5'ini güreşin kazandığını söyleyerek, büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.

"Hain darbe girişimi bizi derinden etkiledi"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin güreş camiasını derinden etkilediğini dile getirerek, "15 Temmuz'da peygamber ocağı olarak inandığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızarak asker kıyafeti giymiş FETÖ terör örgütü hainleri darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu hainler vatanımızı ve milletimizi bölüp parçalamak istemiş kendi halkına silah sıkmıştır. Ancak aziz milletimiz o gün canından vazgeçerek, tankların üstüne çıkarak, hainlerin kurşunlarına karşı göğüslerini siper ederek, yani darbecilere karşı darbe yaparak hainlere geçit vermemiştir. O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkesine, milletine ve demokrasiye sahip çıkmış ve ordumuzun başında Başkomutan olduğunu herkese tekrar hatırlatmıştır" diye konuştu.

"Madalyalarımız şehitlerimize, Türk milletine armağan olsun"

Rio Olimpiyat Oyunları'na 15 Temmuz bilinci ile gittiklerini ifade eden Aydın, "Bizler güreş ailesi olarak 15 Temmuz gecesinde meydanlara çıkarak hainlere karşı dik duruşumuzu sergiledik. Rio Olimpiyat Oyunlarına da bu düşüncelerle, bu bilinçle gittik. Sonunda almış olduğumuz madalyalarımız da darbeci hainlere karşı verdiğimiz en güzel cevap oldu. Başarı nişanelerimiz olan madalyalarımızı şehit ailelerimize ve 80 milyon Türk milletine hediye ediyoruz. Güreş ailesi, ülkemizi ve milletimizi uluslararası çapta yapılan tüm spor organizasyonlarında en iyi şekilde temsil etmeye ve Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal marşımızı okutmak için çok çalışmaya devam edecek. Bizler için durmak yok hep yola devam" dedi.

"Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır"

Türk milletinin daima yanında olduklarını vurgulayan Musa Aydın, "Her zaman yanımızda olarak bize desteğini esirgemeyen güreş camiamıza, her türlü imkanı sağlayan ve destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beye teşekkürlerimi sunuyorum. Müsteşarımız Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Genel Müdür Yardımcımız Murat Kocakaya'ya, sponsorumuz Spor Toto Teşkilat Başkanı M. Muharrem Kadapoğlu'na, Aski, İBB, Trakya Birlik, Tedaş Spor Kulüplerimize ile güreş faaliyeti yapan bütün kulüplerimize, eski Federasyon Başkanlarımıza, eski Milli Takım Antrenörlerimize, Kulüp Antrönerlerimize, Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerimize, Teknik ve Eğitim Kurulu Üyelerimize, Milli Takım Antrönerlerimize, diyetisyen, kondisyoner, psikolog, doktor, fizyoterepist ve masörlerimize, Milli Takım Kamplarında çalışan personellerimize ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı çalışanlarımıza, bizlere dualarını hiçbir zaman esirgemeyen 80 milyon Türk milletine, kısaca emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır, bu başarı güreşin başarısıdır. Güreş ailesine ve Türk milletine hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara