Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Muş'taki sel felaketi

Muş'taki sel felaketi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 13:22:36

Muş'taki sel felaketi
Muş'un Korkut ilçesinde, şiddetli yağışın ardından oluşan sel sularına kapılan 4 aylık Yunus Süngür'ü arama çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede dere yatağının taşması sonucu sele kapılan 4 aylık bebeğin bulunması için ara verilen çalışmalar, sabah erken saatlerde yeniden başlatıldı.

Jandarma, AFAD ekipleri ekipleri küçük bebeğin bulunabilmesi için yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda arama çalışmalarını sürdürürken, köy korucuları ve vatandaşlar da ekiplere destek veriyor.

Muş AFAD Müdürü İbrahim Tanış, Yunus Süngür'ün bulunması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, bebeği bir an önce bulup ailesine teslim etmek istediklerini aktardı. Ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Tanış, şöyle devam etti:

"Dünden beri ekiplerimiz arama tarama işlemlerini sürdürdüler. Maalesef bebeğimize ulaşamadık. Bugün sahurdan hemen sonra saat 5 gibi ekibimizle birlikte olay yerine intikal ettik. Burada jandarma, yakın köylerdeki korucu arkadaşlarla birlikte yaklaşık 30 kilometrelik alanda arama tarama işlemlerine başladık. Temennimiz odur ki en kısa sürede bebeğimize ulaşarak ailesine teslim etmektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, dün meydana gelen sel felaketinde, bulundukları otomobilin sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybeden Yasemin ve Yusuf Süngür'ün, Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Yayladere köyünde toprağa verildiği öğrenildi.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede şiddetli yağış nedeniyle dere yatağı taşmış, Orgün Süngür yönetimindeki otomobil sel sularına kapılmıştı. Otomobilde bulunan Yasemin ve Yunus Süngür, hayatını kaybetmiş, Canan ve Ela Süngür ile Songül Demir de yaralanmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara