Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Muş'ta on biler demokrasi nöbetinde

Muş'ta demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş dev ay yıldızlı bayrakla yürüyüş yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 05:34:08

Muş'ta on biler demokrasi nöbetinde
Muş'ta demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş dev ay yıldızlı bayrakla yürüyüş yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz tarihinden itibaren Muş'ta meydanları terk etmeyen binlerce vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Akşam saatlerinde belediye meydanında toplanan vatandaşlar burada darbe girişimine tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

İlahilerin seslendirildiği ve din adamlarının sürekli vaaz verdiği demokrasi nöbetine tüm siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Düzenlenen çeşitli etkinliklerden sonra binlerce vatandaş dev ay yıldızlı bayrakla Valilik önüne kadar yürüyüş yaptı. Burada güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar demokrasi nöbetini burada sürdürmeye başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'e tepki gösteren Kıbrıs Gazisi Gıyasettin Alkaş, "Nasıl iki kardeşi karşı karşıya getiriyorsun? Asker kimdir, polis kimdir, ikisi de kardeş değil mi? sen bu ülkede yedin içtin. Kur'an için, sen o Kur'an-ı attın. Bende ona domuz diyorum, domuz diyorum" dedi.

Demokrasi nöbetine Muş'tan devam Türkiye Tütün Üreticileri Kooperatifi Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, birlik ve beraberlik mesajları vererek 70 bin tütün üreticisinin de meydanlarda olduğunu söyledi.

Ülkenin geleceği için herkesin meydanlarda olması ve mücadele etmesi çağrısında bulunan Solgun, "Ülkemizin bir bütünlüğü için huzuru için kardeşçe yaşamamız için gerekirse 13 gece değil 13 ay 13 yıl insanlarımız bu meydanlarda olacaktır. Bu birlik için reisimiz için bu ülkenin huzuru için hep burada olacağız. Bizler ayın 15'inde bu saatlerde oturup Türkiye'deki tüm tütün kooperatif başkanlarımızı arayarak tüm insanlarımızı, 70 bin tütün üreticisine seslenerek halen meydanlardayız. Bu insanlarımız için ne gerekirse hep yapmalıyız ve yapacağız. Çünkü Türkiye'den başka Türkiye'nin yeri ve yurdu yoktur. Bu ülkemizin huzuru için gerekirse gövdemizi, başımızı bu yola koyacağız. Bu yola birlikte devam edeceğiz. Huzur için her şeyi yapmalıyız. Cenabı hak ülkemize birlik ve beraberlik nasip etsin diyorum" dedi.

Muş halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafına adeta kenetlendiğini kaydeden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, şunları söyledi: "Muş halkı bir bütün olarak aynı ruhla aynı duyguyla meydanlardadır. Tek bir söylem var; Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman bitti diyene kadar aynı şevkle aynı heyecanla meydanlardayız. Sayın Cumhurbaşkanımız etrafında adeta kenetlenmiş bulunmaktadır Muş halkı gece sabahlara kadar. Akşam saat 8'den bire kadar belediye meydanında, birden beşe kadar da valilik önünde olmak üzere kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla, yaşlısıyla herkes bir bütün olarak bu meydandadır."

Kalkışmayı önlemede şehit olan polis, asker ve tüm sivil vatandaşlara rahmet dileğinde bulunan Sabriye Arslan da FETÖ örgütünü farelere benzeterek "vefat eden şehitlerimiz, askerlerimiz polislerimiz için tüm sivil halklar olarak teşekkür ediyoruz. Onlar için Allah'tan rahmet diliyor ve ailelerine sabır diliyoruz. Fetullah Gülen örgütüne söyleyeceğimiz şudur; halk sokağa döküldüğü zaman it sürüsü demiştiler. Bizde onlara diyoruz ki vatanlarına hainlik yapan kemirgen fare sürüsü, gittikçe kapana sıkışmışlar. Gelsinler teslim olsunlar. Ben bunu dünde dedim bugün de diyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı babasından daha fazla sevdiğin vurgulayan 68 yaşındaki Dılşah Eren ise "Yüce rabbim ezanımızı dindirmesin, bayrağımızı indirmesin. Polislerimizi, askerlerimizi bütün ümmeti Muhammed'i korusun, Rab-bil Alemin bütün kazadan beladan. Rab-bil Alemin hiçbir zaman bu bayrağı indirmesin. Millete kaza bela vermesin inşallah. Herkes evinde huzurlu çoluk çocuğuyla uyusun kalksın inşallah. Allah ülkemize selametlik versin. Rab-bil Alemin onu korusun Recep Tayyip Erdoğan'ı Ben babamdan çok onu seviyorum, Allah onu korusun."

Öte yandan binlerce vatandaş Muş Valiliği önünde demokrasi nöbetine devam ediyor.

Haber Ara