Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

Muş'ta demokrasi nöbeti

Muş'ta, binlerce vatandaşın demokrasi nöbetine katılan Vali Seddar Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik 214 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ve 20 civarında ise tutuklamanın yapıldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 04:26:33

Muş'ta demokrasi nöbeti
Muş'ta, binlerce vatandaşın demokrasi nöbetine katılan Vali Seddar Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik 214 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ve 20 civarında ise tutuklamanın yapıldığını söyledi.

Muş'ta binlere vatandaş akşam saatlerinde Belediye meydanına akın ederek demokrasi nöbeti tuttu. Ay yıldız bayraklarla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar burada Fetullahçı Terör Örgütü'ne tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Burada demokrasi nöbetinde olan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, yoğun ilgi ile karşılandı.

Meydanda bulunan yaşlı kadınlarla yakından ilgilenerek gençlerle fotoğraf çekinen Vali Yavuz, bir konuşma yaparak FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Darbe girişimi ile ülkenin işgal edinmek istendiğini, sadece Cumhurbaşkanı'nın değişmeyeceğini belirten Vali Yavuz, ülkenin sömürüleceği ve en az yüz yıl geriye gideceğini söyledi.

Kalkışmada milletin fedakarlığına değinen Vali Yavuz, "Televizyonlarda söylediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti işgal edilmek istenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ve ülkesi işgal edilmek istenmiştir. Sizler bağımsızlığımıza, namusunuza, şerefinize, onurunuza ve bayrağınıza sahip çıktınız. Sanmayın ki bu sadece bir iktidar değişikliği değildi, sanmayın ki sadece hükmet değişmeyecekti, sadece Cumhurbaşkanımız değişmeyecekti. Bilin ki bu ülke sömürge haline getirilecekti ve belki bir yüz yıl daha hayallerimizi, metlerimizi toprağa gömecektik. Ama hamd olsun ki bu millet uyandı" dedi.

15 Temmuz gecesinde yaptığı konuşmasının TRT tarafından kamu spotu haline getirildiğini ve o gün söylediği sözleri tekrarlayan Vali yavuz, "15 Temmuzu kurtuluş mücadelemiz olarak kabul ediyoruz. O yüzden benim o akşam söylediğim sözler TRT'den sürekli kamu spotu haline dönüştürülüp dönüyor. Ve halen aynı fikirdeyim ve bir kez daha tekrar ediyorum; bu darbe girişimi ile küresel güçler yenilmiştir, biz küresel güçlere diz çöktürdük. Ama sizlerin sayesinde çöktürdük bunu bilin. Eminim ki burada farklı siyasi fikirlere sahip kardeşlerimiz var o yüzden burada sunum yapan arkadaşları temkin ediyorum; her siyasi görüşte kardeşlerin bu meydana gelindiğini ve bu meydanlarda el ele tutuşup birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirebilmeliyiz. O yüzden söylemleriniz her daim birleştirici ve bütünleştirici olmalı" ifadelerini kullandı.

FETÖ denen örgütün ülke dışında kurgulandığını ve İslami sulandıran bir yapı olduğunu kaydeden Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu FETÖ denen örgüt, ülke dışında kurgulanmış ve İslami bir Protestanlık mezhebine dönüştürülen bir yaklaşımdır. Yani İslamı sulandıran, İslami bozan, tüm devlet geleneklerini alt üst eden emir komuta ve hiyerarşiyi yok eden bir yapıdır. İşte bu alçakların eğitim aldıkları yerler başka, bilin ki bunlar küresel güçlerden ve onlardan bir takım tedbirlerinden, eğitimlerinden geçerek bu ülkeyi bu hale getirmek istediler."

"İster PKK ister FETÖ hangi terör örgütü olursa olsun hepsini mağlup edeceğiz Allah'ın izni ile" diye kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi: "214 kişi hakkında yasal işlem yapıldığının altını çizen Vali Yavuz, "Şuana kadar ilimizde 214 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bugün itibarı ile söylüyorum 214 kişi, şuanda 20 civarında tutuklu var, açığa aldıklarımız var, gözaltında olanlar var ve işlemlerimize devam ediyoruz."

Bir konuşma yapan Muş Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Necmettin Dede ise "Allah bu minarelerimizi ezansız bırakmasın. Allah merhameti de yüreğimizden eksik etmesin. Biz bu ülkeyi sevmesini bilelim, inancımız var, imanımız var. Öyle oluruz böyle oluruz ama devrilmeyiz. Osmanlı İmparatorluğunun dış devletlerde olan düşmanlığını gördük, dostumuz yok. Ben Amerika'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya, Arap ülkelerine gittim. Vallahi inanın dostumuz yoktur" şeklinde konuştu.

Haber Ara