Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Muş'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Muş'ta binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 02:28:46

Muş'ta demokrasi nöbeti devam ediyor
Muş'ta binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Muş'ta binlerce kişi demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. İlk olarak belediye meydanında toplanan vatandaşlar ay yıldızlı bayraklarla sloganlar attı. Burada Fetullahçı Terör Örgütüne tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için destek verdi.

Kürtçe kasidelerin okunduğu ve şehrin ileri gelen alimlerinin yaptığı konuşmalarla devam eden demokrasi nöbetine özellikle kadınlar çocukları ile birlikte saatlerce ayakta durduğu alanda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Vatanı için nöbet beklediğini belirten 70 yaşındaki Miyaser Varlık, dua ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta kalmasını istediklerini söyledi.

Nöbet tutmaya devam edeceğini ifade eden Varlık, "Vatanımız için buradayız, bekliyorum. Askerin, polisin, devletim için buradayım. Allah devletimizi, milletimizi başımızdan eksik etmesin, Tayyip Erdoğan'ı indirmesin. Allah güç ve kuvvet versin, gavurlara fırsat vermesin, Müslümanlar başarılı olsun. Tayyip Erdoğan başta olsun" dedi.

Darbe girişimlerinin önlenmesinde özellikle kadınların ayakta olduğunu kaydeden Esma Can da şunları söyledi: "Bugün bu dava bizim bütün dünya ümmetinin. Ümmet, bütün kadınların, hepimizin örnek teşkil ettiği bir davamızdır. Burada bulunmamız bütün kadınların ortak davamızdır, ortak bir amacımızdır. Hepimizin isteği aynıdır. Yapacağımız, önderimiz ümmet için bütün kadınlar olarak inşallah ileri ki için iyi bir yol çizeceğiz. Ve her hayırda bir şer olduğu gibi her şerde de bir hayır vardır özdeşini kullanarak bir yol çizeceğiz inşallah"

Türkiye'de, Mısır'da, Kosova'da ve Bosna'da kadınların tek yürek olup ayakta olduğunu ve bu direnişe destek verdiğinin altını çizen Gülay Çolakoğlu, "Darbelere niçin karşıyız? Darbeler zihinlere vurulmuş prangadır. Darbeler bütün milletin yok oluşuna vurulmuş prangadır. Biz darbelere karşıyız. Çünkü kadınlarımız o kadar yiğitler ki o kadar çocuğumuzu gençliğimizi ve bütün evreni yetiştiren kadınlardır. Kadınlarımız bütün darbelere karşıdır. Nasıl boğaz köprüsünde bir anne kamyonuyla insanları toplayıp da herkesi meydana toplayabildiyse Mısır'da, Kosova'da, Bosna'da bütün kadınlarımız ayaktaydı. Mısır'da kadınlarımız ayaktaydı. Esmalarımız ayaktaydı" ifadelerini kullandı.

Her geçen gün meydanlara binlerce kişinin geldiğini ve bunun için güvenlik önemlerinin alındığını kaydeden AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, hiçbir siyasi ayrımı yapmadıklarını ve hepsinin meydanlara geldiğini söyledi.

Her geçen gün binlerin meydana geldiğini vurgulayan Ergün, "Muş halkı 11 gününde de tepkisini sürdürmek için meydanlarda, Muş olarak meydanlara akın etmeye devam ediyor. İlk 11 gün çok yoğunluk vardı. Bugün de fazla yoğunluk olması nedeniyle güvenlik önlemleri aldırdık. Polis kontrolleri ile insanlar meydana giriş yapıyor" dedi.

AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün'e eşlik ederek meydanda demokrasi nöbeti tutan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, ise "Türkiye'de yapılan bu darbeyi lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ne lazım olan hukuk ve demokrasidir. Bu halk tekrar gördü ki Türkiye'nin birleştirici tek noktası Cumhuriyet, demokrasi, hukuktur. Bu çerçevede bu vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bu meydanları on gündür terk etmiyorlar. Elbette bir şeyi savunmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Bu sloganlar bu meydanlarda atılan şeyler demokrasinin iyice yerleşmesi için verilen mücadeledir" şeklinde konuştu.

Öte yandan belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş, dev ay yıldızlı bayrakla Valilik önüne kadar yürüyerek burada toplanıp demokrasi nöbeti için beklemeye başladı.

Haber Ara