Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Münih saldırganının fotoğrafı yayınlandı

Alman Bild gazetesi, Münih'teki bir alışveriş merkezinde 9 kişiyi öldüren 18 yaşındaki İran asıllı saldırganın fotoğrafını yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 23:45:25

Münih saldırganının fotoğrafı yayınlandı

Habere göre saldırganın S.A. adlı bir kişinin Facebook hesabından "İstiyorsanız ben size bir şey alacağım ancak pahalı olmasın" iletisini gönderdiği iddia edildi. Haberde, çağrıya uyan olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

İNSANLARI RESTORANA ÇAĞIRMIŞ

Gazetecilere konuşan İçişleri Bakanı Thomas de Maizire, saldırganın alışveriş merkezinin yanındaki restoranda ateş açmaya başladığını hatırlatarak, failin muhtemelen şifresini kırarak ele geçirdiği Facebook hesabından insanları restorana davet ettiğini söyledi.

HESABIN GERÇEK SAHİBİNİN KONUYLA İLGİSİ YOK

Davet iletisinde restoranda indirimli sipariş verilebileceğinin ifade edildiğini anlatan Maiziere, hesabın esas sahibinin olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını kaydetti.

"AİLESİ Şİİ OLABİLİR AMA KENDİSİ MUHTEMELEN HRİSTİYANDI VE DİNDAR DEĞİLDİ"

Fail hakkında bilgi veren Maiziere, ebeveynlerinin 1990'lı yılların başında Almanya'ya iltica ettiğini, saldırganın da Almanya'da doğduğunu açıkladı. Maiziere, ailenin Şii inancına sahip olabileceğini ancak saldırganın isminin 'David' olmasından dolayı muhtemelen bu kişinin Hristiyan dinine geçtiğini, bu durumun da araştırıldığını kaydetti.

İŞTE O FOTOĞRAF

5,w=993,c=0.bild

 

Haber Ara