Dolar

32,4871

Euro

34,6698

Altın

2.501,18

Bist

9.693,46

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık eleştirisi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında gündem eve CHP'nin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 10:02:30

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık eleştirisi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

CHP'de umut görmediğini, partide bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini söyleyen İnce, Kılıçdaroğlu öncülüğünde "dokunulmazlık teklifine" verilen desteği eleştirdi.

HDP'nin bir süredir kararı AYM'ye götürmek için CHP'li vekillerden destek istemesi ve Antalya kampında gündem egelen konu için Kılıçdaroğlu'nun "HDP'nin dilekçesine imza atan olursa ya HDP'ye gitsin ya da istifa etsin" sözleri ile ilgili de konuşan İnce "Dokunulmaklıklar konusunda HDP'nin peşine gidilmemesi gerkeiyor. Gerekirse CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürür" diye konuştu.

"BENİM HAPSE GİRMEK GİBİ BİR GÖREVİM YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin "Gerekirse hapsi girerim" sözlerini değerlendiren İnce, "Benim hapse girmek gibi görevim yok, neden hapse girecekmişim. Şık bulmuyorum, doğru bulmuyorum. Dokunulmazlıklarda rüşvetçiler, 4 bakan var mı? Bakanların dokunulmazlığı ömür boyudur. Eski bakansanız TBMM sizi sevk etmedikçe yargılanmazsınız. Erdoğan, sen mahkeme misin, ey Erdoğan milletim Saray'da suçlu Cumhurbaşbakanı istemiyor." dedi.

"CHP, MUHAFAZAKARLAR ve KÜRTLERLE BARIŞABİLİR"

CHP'nin muhafazakârlarla ve Kürtlerle barışması gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, "CHP'nin buradan çıkış kapısı olması gerekir. Ülke elden gidiyor. Uyarı görevimi yapıyorum. Hâlâ diyorum ki köprüden önce son çıkış var. Muhafazarkârlar, Kürtlerle barışabiliriz. CHP'nin silkinmesini yaparız. CHP değil de MHP bunu başarırsa göreceğiz gelecekte olacaklar. Bu durumda CHP'den MHP'ye oy kayması olacak. Çıkın sokağa sorun."

"KANSIZ OLMAZ..."

"Kan dökmeden bunu yapamazsınız sözü ile kararlılığımıza vurgu yaptı. Tabii kendi üslubu ile söyledi. Mesele sert olma meselesi değil, mesele güven meselesi. 2010'da olsaydı bu sertlik işe yarardı. Ama bugün artık güven kalmadı. Yenilenmekten korkmamak lazım."

Haber Ara