Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Muhaliflerin Halep operasyonu başladı

Suriyeli Muhalif grupların Halep'e operasyon başlatmak için harekete geçtiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 00:24:28

Muhaliflerin Halep operasyonu başladı

İç çatışmaların devam ettiği Suriye'de muhalif grupların Halep operasyonu başladı. Aralarında Nusra Cephesi ve Ahraru Şam'ın da bulunduğu gruplar, operasyona Ensar eş Şeria (Şeriatın yardımcıları) ismini verdi.

Al Jazeera.com'un haberine göre; Nusra Cephesi,  Ahraru Şam, Ensar ed Din, Fevc Evvel, Liva Sultan Murad, Ensar Hilafe, Ebu Amara gibi muhalif gruplar, Suriye'nin Halep kentinden Esed rejimine bağlı kuvvetleri çıkarmak için Ensar eş Şeria (Şeriatın yardımcıları) operasyonuna başladı. Muhalifler operasyona 4 bin 500 savaşçı ile başladıklarını duyurdu..

Ortak operasyon odası adına açıklama yapan Ebu İbrahim Selame, saldırının amacını Halep'te katledilen Suriyeli sivillerin intikamını almak ve Esed rejimini Halep'ten tamamen çıkarmak olarak açıkladı.

Dün akşam saat 20.00 sularında başlayan saldırılarda ilk hedef olarak rejimin kontrolünde bulunan askeri mevziler, orta ve uzun menzilli silahlarla ateş altına alındı. Zehra bölgesinde bulunan Topçu Okulu vurulan ilk hedefler arasında. Muhalifler, saldırılar sonucunda rejim tarafında 10 askerin öldürüldüğünü ve 30'dan fazla askerin yaralandığını söyledi.

Saldırı sonrası rejim uçakları muhalif mevzilere yoğun bombardıman başlattı.

Leyramon hattından, Cendul bölgesinden saldıran muhalifler, Hava Ceviyye ve Topçu okulundan başlayarak Sifira-Hanasir hattına kadar Esed güçlerine yönelik saldırıların süreceğini açıkladı.

IŞİD, 29 Mayıs'ta Halep'in kuzeyine saldırınca, diğer muhalif grupların önceden yapmayı planladığı bu saldırı ertelenmişti.

Haber Ara