Dolar

32,3706

Euro

35,0234

Altın

2.325,30

Bist

9.079,97

Muhaliflere gönderilen silahlar karaborsada

Muhaliflerin eğitiminde kullanılmak üzere Ürdün'e yollanan silahların bir kısmının, Ürdün istihbaratı çalışanları tarafından çalınarak karaborsada satıldığı iddia ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 09:21:41

Muhaliflere gönderilen silahlar karaborsada

The New York Times gazetesi ve El Cezire, Suriyeli muhalifler için gönderilen silahların Ürdünlü istihbarat görevlilerince karaborsada satıldığını öne sürdü.

Haberlerine ABD ve Ürdünlü kaynakları dayanak gösteren iki yayın kuruluşu, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Suudi Arabistan'ın rejimle savaşan Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için gönderdikleri silahların amacının dışında kullanıldığını ortaya koydu.

İddiaya göre, muhaliflerin eğitimi ve donatımında kullanılmak üzere Ürdün'e yollanan silahların bir kısmı, Ürdün istihbaratı çalışanları tarafından çalınarak karaborsada satıldı.

Bu silahlardan bazıları ise geçen yıl kasım ayında Ürdün'ün başkenti Amman'da, aralarında polis eğitim merkezinde görevli 2 ABD'linin de olduğu 5 kişinin öldürüldüğü saldırıda kullanıldı.

Ürdün istihbaratı çalışanlarının bu silahların satışından elde ettikleri "milyonlarca dolarla" lüks araçlar, telefonlar ve elektronik eşyalar satın aldıkları öne sürüldü.

Ürdün'de olayın duyulmasının ardından soruşturma açıldığı ve bazı görevlilerinin iddialar üzerine tutuklandığı kaydedildi.

Muhaliflerin eğitilmesini ve silahlandırılmasını içeren "Timber Sycamore" adlı programın 2013 yılında başladığı ve programa başta CIA ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin istihbaratlarının da katıldığı belirtildi.

Haberlerde, programın IŞİD'le mücadele etmesi için bazı muhaliflerin eğitilip donatılmasını içeren programdan farklı olduğu da vurgulandı

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara