Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Muğla'da 'Yörük Zeybek Gecesi'

Muğla'da 'Yörük Zeybek Gecesi'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 00:14:12

Muğla'da 'Yörük Zeybek Gecesi'
Muğla Yörük Obaları Derneği ve Menteşe Belediyesince "Yörük Zeybek Gecesi" düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Muğla ve ilçelerinden katılan Yörükler, yöresel kıyafetleri ve günlük yaşamda kullandıkları malzemeleri sergiledi.

Programda yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde Yörükler, zeybek oynadı.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, amaçlarının Yörük kültürünü gelecek kuşaklara aktarıp genç neslin öğrenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

"Dernek olarak kızlarımız, anneleri ve nineleri gibi, oğlanlarımız, babaları ve dedeleri gibi zeybek oynayacak. Öz kültürümüze sahip çıkmak adına çocuklarımıza zeybek kültürünü öğretmek ve yaşamalarını sağlamak zorundayız." diyen Akcan, gecede Yörük kültürünün yaşatılmasında emeği geçen zeybek ustalarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültürel yaşama, gelenek ve göreneklere sahip çıkmanın önemli olduğunu vurgulayan Gürün, "Bu etkinlikler, insanları birbirine daha çok yakınlaştırıyor. Böylece daha çok bir oluyoruz ve birbirimizi daha çok kucaklıyoruz. Kültürel zenginliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması da çok önemli. Bu tür faaliyetlerin kültürel yaşamda önemli yeri var." ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de Muğla'da Yörük geleneğinin yaşatılması için çaba gösterdiklerini belirterek, bu anlamda kendilerine destek veren Muğla Yörük Obaları Derneğine teşekkür etti.

Haber Ara