Dolar

32,5899

Euro

34,7872

Altın

2.410,48

Bist

9.645,02

'Müezza' belgeseli, mesajlarıyla büyük beğeni topladı

'Müezza' belgeseli, mesajlarıyla büyük beğeni topladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 00:34:06

'Müezza' belgeseli, mesajlarıyla büyük beğeni topladı
azakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen Türk Filmleri Haftası etkinliği çerçevesinde özel gösterimi yapılan "Müezza" belgeseli, mesajlarıyla büyük beğeni topladı.

Sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı'nın hazırladığı, adını Hazreti Muhammed'in kedisi "Müezza"dan alan belgeselde, Müslümanların terörle yan yana getirilmek istendiği ve bunun dinin bir emriymiş gibi iddia edildiği günümüzde, ithamların aksine İslam'ın bütün canlılara karşı sevgi ve merhametle davranmayı emrettiği mesajı veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) desteğiyle Kazakistan'da gerçekleştirilen etkinlikte gösterilen Müezza'da görüşlerine yer verilen din adamları, Hz. Muhammed'in yaşamından kesitler ve hadisler aktararak, "İnsanlar gibi hayvanlara da karşı çok hassas davranılması ve onlara şefkatle yaklaşılması" gerektiğini anlatıyor.

Türkiye ve Amerika'da çekilen belgeselde, İslam inanışına göre, hayvanlara merhamet eden kişilerin ödüllendirileceği örneklerle anlatılarak, Peygamberimizin kedi sevgisi dile getiriliyor.

Müezza'da hayvan sevgisinin dini, insani, psikolojik ve sosyolojik alandaki önemine işaret edilerek, özellikle kedi ve köpekle büyüyen çocukların özgüvenli ve merhametli bireyler olarak yetiştiği uzmanlarca vurgulanıyor. Belgeselde ayrıca, "kedi kılı" konusunda kamuoyundaki algının gerçek dışı olduğu belirtiliyor.

Belgesel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu, Sezai Karakoç'un "Sürgün ülkeden başkentler başkentine" şiiriyle sona eriyor.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Özlem Balcı'yı tebrik ederek, gerek verilen mesaj, gerekse belgeseldeki geçişlerin başarılı olduğunu söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedileri sevdiğini ve küçükken kedilerin yatağına girdiğini aktararak, "Belgeseli beğendim. Özlem Hanıma başarılar diliyorum." diye konuştu.

Farklı ülkelerde yapılan Türk Filmleri Haftalarında uzun metrajlı filmlerin yanı sıra belgesel gösterimlerinin de artırılması gerektiğini kaydeden Arslan, Kazakistan'daki etkinliğe sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

- "Yüreğimi ortaya koydum"

Gösterimin ardından konuşan Müezza belgeselinin yapımcı ve yönetmeni Özlem Balcı, bu belgeselle bir kişiye kedi ve hayvan sevgisi verebilmesi durumunda bundan çok büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti.

Balcı, Müezza'nın ilk gösterimin Kazakistan'da yapılmasından da kıvanç duyduğunu belirterek, "Bu belgeseli hazırlarken yüreğimi ortaya koydum diyebilirim. Bundan önceki iki belgeselde de aynı şekilde. Eğer beğendiyseniz, izlerken içinizden bir şeyler kıpırdadıysa benim için ne mutlu. Burada bulunduğum için, ilk gösterimi burada yaptığım için ve siz sevgili dostlarımla olduğum için de çok sevinçliyim. Eğer bu belgeselle bir kişiye bile kedi sevdirebilirsem ve hayvan sevgisi aşılayabilirsem bu benim için büyük bir mutluluk olacak." dedi.

Haber Ara