Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Moody's, Azerbaycan'ın kredi notunu değerlendirmeye aldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-20 00:24:23

Moody's, Azerbaycan'ın kredi notunu değerlendirmeye aldı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Azerbaycan'ın kredi notunu değerlendirmeye aldığını bildirerek ülkenin kredi notunun indirilebileceği uyarısında bulundu.

Moody's'ten yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın "Ba1" seviyesinde olan uzun dönem kredi notunun değerlendirmeye alındığı, görünümünün de "negatif" olduğu bildirildi.

Değerlendirmenin nedeni olarak, ülkenin en büyük bankası konumunda bulunan Azerbaycan Uluslararası Bankasının (IBA) geçen hafta yeniden yapılandırılacağının duyurulması gösterildi.

Söz konusu duyurunun "beklenmedik" olduğu kaydedilirken, bu durumun ülkenin kredi profilinin tahmin edilenden daha zayıf olabileceği anlamına gelebileceği belirtildi.

Ayrıca, IBA'nın yeniden yapılandırılmasının, ülkede öngörülenden daha yüksek seviyede finansal baskı yaratıp yaratmayacağının inceleneceği bilgisi paylaşıldı.

Finansal baskının ülkenin kamu borcunda artışa ve mali gücünde zayıflamaya neden olması, yeniden yapılandırmanın ve düşük petrol fiyatlarının ülke ekonomisinin gücüne zarar vermesi durumlarında Azerbaycan'ın kredi notunun indirilebileceği uyarısında bulunuldu.

Moody's, ülkenin kredi notuyla ilgili değerlendirmenin 90 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

Haber Ara