Dolar

32,4842

Euro

34,5866

Altın

2.480,30

Bist

9.556,46

Mogadişu havalimanına düzenlenen saldırı

Mogadişu havalimanına düzenlenen saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 17:50:50

Mogadişu havalimanına düzenlenen saldırı
Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıyı kınadı ve lanetledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu Havalimanı yakınındaki Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) üssüne bu sabah bombalı iki araçla düzenlenen intihar saldırısında aralarında AMISOM askerlerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirildi.

Açıklamada, "Ülkede güvenlik ve istikrarın tesisi için fedakarca çalışan uluslararası görev gücüne yönelik bu terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." ifadesine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada, Türkiye'nin, Somali'nin barış, istikrar ve refahına yönelik gayretlerini kararlılıkla sürdüreceği ve bu yöndeki uluslararası çabaları desteklemeye devam edeceği kaydedildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlenmesi sonucu ilk belirlemelere göre, aralarında Birleşmiş Milletler ve AMISOM askerlerinin de olduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Haber Ara