Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Mogadişu havalimandaki saldırı

Mogadişu havalimandaki saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 14:53:53

Mogadişu havalimandaki saldırı
Türk Hava Yolları (THY), Somali'nin başkenti Mogadişu'da olayların yaşandığı sırada "TK-689" sefer sayılı uçağın havalimanından sorunsuz bir şekilde ayrılarak, Cibuti'ye hareket ettiğini, Cibuti'den yolcuları aldıktan sonra sorunsuz şekilde İstanbul'a olan tarifeli seferini sürdürdüğünü bildirdi.

THY Basın Müşavirliği'nden, Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlenmesinin ardından, Mogadişu-Cibuti-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağın durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün Mogadişu'da olayların yaşandığı sırada Türk Hava Yolları'nın TK-689 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağı havalimanından sorunsuz bir şekilde ayrılarak Cibuti'ye hareket etmiştir. Cibuti'den yolcuları aldıktan sonra yine sorunsuz bir şekilde İstanbul'a tarifeli seferine devam etmiştir." denildi.

- Olay

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlenmesi sonucu ilk belirlemelere göre, aralarında Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) askerlerinin de olduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara