Dolar

32,3391

Euro

35,1232

Altın

2.236,90

Bist

8.738,21

MİT tırları belgesi Kılıçdaroğlu'ndan çıktı!

MİT ihanet kumpasının ortasında yer aldığını inkar eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Niye belgesini koymuyorlar ortaya' diyerek TIR’ları durduran örgütün savcısından aldığı gizli belgeleri grup toplantısında göstermişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 09:19:24

MİT tırları belgesi Kılıçdaroğlu'ndan çıktı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

CHP'li Enis Berberoğlu'nun MİT tırları davasında tutuklanması sonrasında başlayan tartışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik  "Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın" ifadeleri üzerine yeni bir boyut kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisine yönelik gözaltı veya tutuklama kararı beklediğini ve hazır olduğunu belirterek "Beni tutuklarlarsa CHP güçlenir" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı'nın hem Enis Berberoğlu'nun tutukluluğu hem de konu ile ilgili eleştirilere yönelik "Belge gösterin" çağrısı ise karşılık buldu. Kılıçdaroğlu'nun istediği belgeyi aslında CHP grup toplantısında kamuoyu ile paylaştığını belirten Güneş Gazetesi, bugün "İşte belgesi" manşetiyle çıktı.

Gazete konu ile ilgili haberinde şu ifadelere yer verdi:

HENÜZ NE OLDUĞU BELLİ DEĞİLKEN...

Daha TIR'ların içinde ne olduğuyla ilgili hiçbir bilgi ortalıkta yokken Kılıçdaroğlu “Bu TIR'larla silah taşınıyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin uluslararası alanda meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor. 90 yıllık birikimini uluslararası alanda tartışma konusu yapamazsınız hakkınız yok buna” açıklamasında bulundu.

FETÖ'CÜLER SERVİS ETTİ

İhanet çetesi, Türkiye'yi iftiralarla daha da zor duruma düşürmek için üzerinde ‘gizli' ibaresi bulunan tüm belgeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ulaştırdı. Tetikçi savcının görevden alınmasının ardından kumpasın hedefe ulaşması için hamle üstüne hamle yapan genel başkan, okunması bile yasak olan o dosyayı Meclis kürsüsünde ortalığa saçtı. Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün savcısı Takçı'nın uydurduğu delilleri göstererek, “DEAŞ'a destek vermeyin dedik Ahmet Bey çıkıp 'bu söylemek vatan hainliğidir' dedi.

İŞTE BELGESİ

DEAŞ'e destek verdiklerini bütün dünya biliyor. Belge mi istiyorsun sen işte silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri” diye konuştu. Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili ifade tutanağını eline alan Kılıçdaroğlu AK Parti'nin “Biz insani yardım malzemesi gönderdik” açıklamalarını görmezden gelerek ihanet çetesinin planını işletmeye devam etti.

O SAVCI TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten eski Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı hakkında “terör örgütü üyeliği” suçundan hazırlanan iddianamede 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. Aziz Takcı'nın, kullandığı cep telefonu hattı ve “35158506087083” IMEI numaralı telefon üzerinden, 14 Ağustos 2014 tarihinden itibaren terör örgütü mensuplarının haberleştiği ByLock programını kullandığı tespit edildi. Aziz Takçı'nın eşi eski Zonguldak Hakimi Selma Rahşan Takcı hakkında da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma yürütüldü. Selma Rahşan Takçı bugüne kadar yakalanamadı ve hala aranıyor. O savcı tutuklandı, belgeleri sızdırdığı Kılıçdaroğlu da açık açık suç işledi.

84206-(1)

Haber Ara