Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

'MİT iddiaları karalama kampanyası'

Eğit- donat'ın 'ılımlı muhaliflerini' Nusra Cephesi'ne Türk istihbaratının yakalattığı iddiasına Türkiye Dışişleri'nin yanı sıra Başbakanlık da cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 09:40:06

'MİT iddiaları karalama kampanyası'

Eğit- donat programından ‘mezun olan' ilk muhalif grubun Suriye'ye girdikten kısa bir süre sonra  Nusra Cephesi tarafından kaçırılmasına MİT'in yardım ettiği iddiasına Başbakanlık'tan da yalanlama geldi.

'KENDİ ÇIKARLARIMIZI BALTALAYACAK DEĞİLİZ'

Muhaliflere dayandırılan haberin sahibi olan McClatchy sitesine Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, iddialar kesin bir dille yalanlandı. Başbakanlık'tan üst bir düzey yetkilinin yaptığı belirtilen açıklamada, ‘eğit- donatın kilit destekçilerinden biri olan Türkiye'nin Suriye'de kendi çıkarlarını baltalamaya çalıştığı fikrinin gülünç olduğu' belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu iddiaları Türkiye'yi karalama kampanyasının bir parçası olarak görüyoruz. Daha önce Türk hükümetinin Nusra'yı terör örgütü olarak gördüğünü çok defa belirttik. Bu politikamızda herhangi bir değişiklik olmamıştır” ifadeleri kullanıldı. 

İSTİHBARAT YETKİLİSİ: SOSYAL MEDYADAN PLANI AÇIK ETTİLER

Öte yandan adını vermek istemeyen bir Türk istihbarat yetkilisi de, 500 milyon dolara mal olan ve ABD'nin fiyaskolarından biri olarak görülen eğit- donat programındaki güvenlik açığını, muhaliflerin her hareketlerini sosyal medyadan paylaşmalarına bağladı: 

“Hepsi sosyal medya hesapları üzerinden Suriye'ye nasıl ve ne zaman gireceklerinden bahsediyordu. Birileri muhaliflerin Suriye'ye girecek olmasından rahatsız olmuş olabilir. Çünkü bu grupların iyi bir eğitimi ve parası vardı. Kimse onların başarılı olmasını istemedi.” 

DIŞİŞLERİ DE 'İFTİRA' DEMİŞTİ

İddialar dün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yalanlanmıştı: 

“Yabancı bir haber sitesinde çıkan ve eğit — donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde bir terörist grup tarafından kaçırılmaları hadisesinde ülkemizin dahli olduğunu öne süren haber bütünüyle hayal mahsulüdür. Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır.”

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara