Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

Mısırlı mülteci Sisi rejimine iade ediliyor!

Birbuçuk yıl önce Türkiye’de oturma izni alan Müslüman Kardeşler üyesi Esam Azzam Mustafa Ali, ikametini yenilemek için gittiği İl Göç İdaresi’nden sınır dışı edilmek üzere nezarethaneye gönderildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 22:03:37

Mısırlı mülteci Sisi rejimine iade ediliyor!

Türkiye'nin geçiş güzergahı üzerinde bulunmasından dolayı Avrupa'nın yabancı savaşçılara karşı aldığı tedbirler nedeniyle pek çok kişi haksız yere mağdur edildi. Uygulamanın son mağduru da daha önce Türkiye'de herhangi bir suça karışmayan Müslüman Kardeşler üyesi Esam Azzam Mustafa Ali oldu. Mustafa Ali, Türkiye'de Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu üyesi olarak oturma izni ile yasal ikametini sürdürüyordu. Rabia Platformu ile çalışan Mustafa Ali Hüsnü Mübarek döneminde mauhalif olduğu için 18 yıl hapis cezası çekmişti.

EŞİ VE ÇOCUKLARI ENDİŞELİ

Mısır'da Edebiyat öğretmeni olan Musfata Ali, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ikamet izni randevusuna gittiği esnada hakkında giriş yasağı konulduğu ileri sürülerek sınırdışı edilmek üzere Şehit Tevfik Fikret Erciyes Karakolu'nda götürüldü. Mısır'da muhalif olmak suçundan yargılanan Ali, sınırdışı edilirse Sisi yönetimi tarafından hapse atılacak. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ve Rabia Platformu gibi STK'lar tarafından tanınan, daha önce herhangi bir suça karışmayan Ali'nin Türkiye'de yasal olarak yaşayan eşi ve çocukları endişe içinde yetkililerden gelecek olumlu bir haberi bekliyor.

LİSTEYİ DUBAİ HAZIRLADI

İddiaya göre Dubai, Amerika'ya aralarında darbeci Sisi yönetimine karşı olan binlerce muhalifin adını terörist olarak verdi. Bu liste Amerika tarafından Türkiye'ye iletilince hali hazırda Türkiye'de bulunan yüzlerce isim terör damgası yedi. Avrupa ve Amerika'nın yabancı savaşçılarla ilgili aldığı tedbir ve baskılara uyan Türk makamları, havalimanından ülkeye giriş yapmak isteyen ve aralarında işadamları, siyasetçiler ve akedemisyenlerin olduğu bir çok kişiyi geri gönderdi.

3 ayda 15 bin kişi mağdur oldu

Türkiye'nin hem Batı'dan gelen baskı hem de zaman zaman yaşanan hatalar nedeniyle bu uygulamalara giriştiğini söyleyen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Ergin, “Avrupa'nın yabancı savaşçılar baskısı nedeniyle Türkiye artık çok temkinli davranıyor. Türkiye geçiş ülkesi olduğu için Avrupa'dan gelen baskıyı azaltmak için 3 ayda 15 bin kişiye giriş yasağı konuldu. Birçok kişi de aynı nedenle sınırdışı edildi. Mustafa Ali'ye başta UMHD ve Rabia Platformu olmak üzere birçok STK kefil. Mustafa Ali eğer sınır dışı edilirse İhvan-ı Müslimin üyesi olduğu için Mısır'da da tutuklanacak ve darbeci Sisi yönetimi onu hukuksuz bir şekilde yargılayacak” diye konuştu.

Haber Ara