Dolar

32,3404

Euro

35,1086

Altın

2.239,92

Bist

8.883,33

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı açtı

Mısır'ın, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı iki günlüğüne 'çift yönlü' açtığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 13:23:06

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı açtı

AA'nın haberine göre: Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Kapıları Kuruluna yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mısır yönetimi, Refah Sınır Kapısı'nı bugünden itibaren iki gün süreyle "çift yönlü" olarak açtı.

Öğrencilerin, hastaların, ikamet izni bulunanların ve yabancı pasaport sahiplerinin Gazze'ye geçişine izin verileceği belirtildi.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Gazze Şeridi'ne dönmesi ve Refah sınırını kontrol etmesi halinde sınır kapısını sürekli olarak açacaklarını belirtmişti.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

Haber Ara