Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Mısır Gazze tünelini havaya uçurdu

Mısır ordusu Filistinlilerin can damarı olan tünellerden birini patlatması sonucu 3 Filistinli kayboldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 09:38:03

Mısır Gazze tünelini havaya uçurdu

AA'nın haberine göre, İsmini vermek istemeyen bir güvenlik kaynağı, yaptığı açıklamada, Mısır ordusunun tamir edilmeye çalışılan bir tüneli patlatması sonucu tünelde çalışan 24 ile 25 yaşları arasındaki 3 Filistinlinin kaybolduğunu söyledi.

Kaynak, önce aralıklarla silah sesleri ve daha sonra şiddetli patlama sesi duyulduğunu, patlama sonucu tünelin büyük bir kısmının yıkıldığını belirtti.

Mısır, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünelleri yıkmak için 2 Eylül'de Gazze sınırına büyük su boruları döşemeye, 18 Eylül'de de deniz suyu pompalamaya başlamıştı.

İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle göreve gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.

Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

Haber Ara