Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Mısır, Fransa'dan helikopter gemisi satın alacak

Mısır, Fransa'dan helikopter gemisi satın alacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 18:59:30

Mısır, Fransa'dan helikopter gemisi satın alacak
Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Fransız DNCS Şirketi'nin, Mısır'a Mistral tipi helikopter gemisi satışı anlaşması imzaladığı bildirildi.

Mısır Devlet Televizyonu'nun haberine göre, başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen imza törenine Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Başbakan Şerif İsmail, Savunma Bakanı Sıdkı Subhi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ahmed Halid ile Fransa'dan Başbakan Manuel Valls, Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Fransız deniz savunma şirketi DCNS Hizmet Bölümü Direktörü Nathalie Smirnov katıldı.

Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanı Halid ile DCNS Direktörü Smirnov, Mistral tipi helikopter gemisi satış anlaşmasını imzalarken, iki ülke savunma bakanları Subhi ile Le Drian, savunma ve güvenlik alanlarında işbirliğini geliştirme amacı taşıyan bir niyet mektubu imzaladı.

Mısır Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Fransız heyetin ziyaretinin, iki ülke arasında güçlü bir işbirliği tesis etme amacıyla gerçekleştiği belirtildi.

Fransa Başbakanı Valls üst düzey bir heyetle birlikte bugün Kahire'ye gelmişti. Bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınacağı ve savunma alanında anlaşmaların imzalanacağı ziyaretin, 2 gün sürmesi planlanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara