Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Mısır'daki STK'lardan 'gösteri kanununa' tepki

Mısır'da 16 sivil toplum kuruluşu, gösteri kanunun iptalini ve binlerce masumun serbest bırakılmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 03:29:06

Mısır'daki STK'lardan 'gösteri kanununa' tepki

AA'nın haberine göre: Mısır'da 16 sivil toplum kuruluşu, iki yıl önce yürürlüğe giren "gösteri kanunu"nun iptal edilmesini, kanuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle tutuklananların serbest bırakılmasını istedi.

Mısır'da "gösteri yasası"nın yürürlüğe girmesinin ikinci yılı münasebetiyle, 16 sivil toplum kuruluşunun imzasını taşıyan açıklamada, gösteri ve barışçıl sivil eylem haklarını kullandıkları ya da gösteri alanında yer aldıkları gerekçesiyle binlerce kişinin soruşturma ve gözaltı uygulamalarına maruz kaldığı belirtildi.

Mısır'da emniyet güçlerinin uygulamalarının değişmediği, barışçıl gösteriler karşısında yaşanan ihlallelerin devam ettiği aktarılan açıklamada, "Gösteri yasasının fesh edilmesi ve bu kanun çerçevesinde hakkında ihtiyati hapis cezası yahut başka hüküm verilmiş herkesin serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mısır'da 24 Kasım 2013'te yürürlüğe giren ve "gösteri yapabilmek için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınması"nı öngören kanun, ülkedeki siyasi oluşumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

 

Haber Ara