Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Mısır'da peş peşe saldırılar

Mısır, bir polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırıda çok sayıda yaralının olduğu bildirildi..

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 01:53:32

Mısır'da peş peşe saldırılar

Mısır'ın 6 Ekim kentinde polis karakoluna yakın bir noktada bombalı saldırı oldu, 3 kişi hayatını kaybetti. İskenderiye'de ise bir polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırıda çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

Al Jazeera.com'da yer alan bilgiye göre, Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki 6 Ekim kentinde polis karakoluna yakın bir yerde bombalı saldırı olduğunu aktardı.

Kaynaklar, bombalı saldırıda ilk belirlemelerine göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti.

Mısır yönetimi, saldırı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Saldırıyı üstlenen de olmadı.

Güvenlik kaynaklarına göre, İskenderiye'nin doğusunda da bir polis kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı. Henüz resmi bir açıklama yok. Bu saldırıyı da henüz kimse üstlenmedi.

Saldırılar, Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyuna düzenlenen saldırıdan bir gün sonra meydana geldi. Başsavcı Barakat saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

BAŞSAVCI BARAKAT'A SALDIRI

Pazartesi günü Kahire'nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyu hedef alınmıştı. Başsavcı Barakat yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Barakat, Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştıran askeri darbenin ardından Temmuz 2013'te göreve gelmişti. Abdülmecid Mahmud'un istifasından sonra geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un atadığı Barakat, 10 Temmuz 2013'te yemin ederek görevine başlamıştı.

Barakat 14 Temmuz 2013'te, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kişinin ölümüyle ilgili, Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Başsavcı Barakat sanıkların mal varlıklarının da durdurulmasını talep etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara