Dolar

32,5096

Euro

34,5732

Altın

2.492,96

Bist

9.548,09

Misir'da olu bulunan Italyan'in cenazesi ulkesinde

Misir'da olu bulunan Italyan'in cenazesi ulkesinde

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 00:15:18

Misir'da olu bulunan Italyan'in cenazesi ulkesinde
Mısır'ın başkenti Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan ve daha sonra ölü bulunan İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin cenazesi ülkesine getirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, 28 yaşında hayatını kaybeden Regeni'nin bugün öğleden sonra Mısır havayolları EgyptAir'in tarifeli seferiyle Roma'ya ulaştı. Cenazeyi, Regeni'nin ailesi ve hükümeti temsilen Adalet Bakanı Andrea Orlando karşıladı.

Regeni'nin cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere Umberto I polikliniğine götürüldü.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, yaptığı açıklamada, olaydan haber alır almaz, İtalyan elçiliğini ve uzmanlarını hadiseyi açıklığa kavuşturmak için Mısırlı yetkililerle birlikte çalışma doğrultusunda harekete geçirdiklerini dile getirerek, 'İnanıyorum ki halen olayın arkasındaki gerçeğin çok uzağındayız" dedi.

Giulio Regeni'nin henüz kim tarafından ve neden öldürüldüğü soruları netlik kazanmazken, Corriere della Sera gazetesine konuşan ve Regeni'nin naaşı Kahire'den ayrılmadan önce gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, İtalyan gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri gördüğünü ifade etti.

Büyükelçi Massari, "Onu öyle görmek benim için yıkıcı oldu. Bu belirtiler, dayak ve işkenceye yönelik işaretleri ortaya koyuyor. Bu gencin ağır dayak ve işkence gördüğüne dair şüphe yoktur" dedi.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan İtalyan genç Regeni, Kahire-İskenderiye çöl yolu üzerinde ölü bulunmuştu.

Regeni'nin nasıl öldüğüne dair İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Dışişleri Bakanı Gentiloni'ni Mısırlı muadilleriyle birtakım görüşmelerde yapmış ve bu doğrultuda İtalyan güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekip Kahire'ye gönderilmişti.

Olayla ilgili Roma Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kahire Savcılığı'nın da iletişim halinde oldukları belirtildi.

Haber Ara