Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

Mısır'da Kıptileri hedef alan silahlı saldırı

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, saldırıyla bağlantılı oldukları iddialarını yalanladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-27 23:44:49

Mısır'da Kıptileri hedef alan silahlı saldırı
Libya'da Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, Mısır'ın Minya kentinde Kıptileri hedef alan saldırıyla bağlantılı oldukları iddialarını reddetti.

Konseyden yapılan açıklamada, Mısır ordusunun, Minya'da Kıptileri hedef alan saldırının ardından olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla Derne şehrindeki silahlı grupları hedef alan hava saldırıları kınandı.

Açıklamada, "Mısır savaş uçaklarının Libya'ya düzenlediği bombardıman, Derne'deki sivillere yönelik bir saldırıdır. Sisi rejimi yanlısı Hafter güçleri de bu saldırının bir diğer sorumlusudur." ifadesine yer verildi.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi'nin, Minya kentinde Kıptilere yönelik saldırıyla bağlantısı olduğu iddialarının yalanlandığı açıklamada, "DEAŞ'ın ve Konsey'in aynı anda Minya saldırısıyla suçlanması oldukça garip. Herkesin bildiği gibi DEAŞ'ı Derne'den temizleyen konseydir." ifadesi kullanıldı.

Terör örgütü DEAŞ ve Tobruk yönetimine bağlı General Halife Hafter güçlerine karşı savaşan Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, Hafter güçlerinin ülkenin doğusunda ele geçiremediği tek kent olan Derne'de kontrolü elinde bulunduruyor.

Minya kentinde dün Kıptileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Mısır ordusunun da Minya saldırısıyla bağlantıları olduğu iddia edilen Libya'nın Derne şehrindeki silahlı gruplara hava saldırısı düzenlediği duyurulmuştu.

Mısır'ın Libya'ya yönelik hava saldırısında terör örgütü DEAŞ ve Tobruk yönetimine bağlı General Hafter güçlerine karşı savaşan Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi'nin hedef alındığı kaydedilmişti.

Haber Ara