Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Mısır'da bombalı saldırı

Mısır'da bombalı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 14:45:58

Mısır'da bombalı saldırı
Mısır'ın kuzeydoğusunda bulunan Kuzey Sina vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 askerin öldüğü, 5 askerin yaralandığı bildirildi.

Mısır'ın yarı resmi yayın organlarından Ahbar el-Yevm gazetesinin haberine göre, Kuzey Sina'ya bağlı Şeyh Zuveyd kentinin güneyindeki El-Harube bölgesinde yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 5 asker öldü, 5 asker yaralandı.

Söz konusu askerlerin bölgede DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Ensar Beyt el-Makdis adlı örgütünün kalesine yönelik operasyonlar düzenlediği sırada patlamanın gerçekleştiği aktarıldı.

Güvenlik güçlerinin saldırganların yakalanmasına yönelik bölgede arama tarama çalışmaları başlattığı kaydedildi.

Öte yandan Mısır Ordu sözcüsü Muhammed Semir de resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Kuzey Sina vilayetinde dün düzenlenen operasyonlarda 16 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Kuzey Sina başta olmak üzere bölgedeki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle terörist olarak adlandırdığı unsurlara yönelik operasyonlar gerçekleştiriyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara