Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 18:54:39

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de üç, beş çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Zenith salonunda Avrupa Sivil Toplum Birliğince düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" etkinliğindeki konuşmasında, salonu dolduranlara, "Burada benim Türk, Türkmen, Yörük kardeşlerim var mı? Burada benim Kürt, Zaza kardeşlerim var mı? Burada benim Laz, Arap, Boşnak, Roman kardeşlerim var mı? Burada benim her mezhepten kardeşlerim var mı? Burada benim ülkemin her bölgesinden her ilinden kardeşlerim var mı? Burada benim Türk coğrafyasından, İslam coğrafyasından, farklı yerlerden gelmiş, kalbi bizimle birlikte atan kardeşlerim var mı" diye sordu.

Erdoğan, aldığı olumlu yanıtın ardından, "Öyleyse biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu.

Terör örgütünü ve onu maşa olarak kullananların hedefinin, Türkiye'nin birliğini bozmak olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bizim için asıl büyük tehlike, terör örgütünün eylemleri değildir. Onların üstesinden geliyoruz, gelmeye de devam ediyoruz, edeceğiz. 'Öyle bu kadar yetti, ara verelim' yok, devam. Milletimizin huzurunu, birliğini tesis edinceye kadar devam. Asıl tehlike milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindirmez" dizelerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimizin arasına tefrika sokulmasına, ayrılık sokulmasına asla izin vermeyeceğiz. Yüreklerimiz tıpkı 1071'de Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın yanında olduğu gibi, tıpkı 1187'de Kudüs'te Selahaddin Eyyubi'nin saflarında olduğu gibi, tıpkı 1299'da Osman Gazi'nin otağında olduğu gibi, tıpkı 1453'te Fatih Sultan Mehmet ile birlikte İstanbul surları önünde olduğu gibi, tıpkı 1915'te Çanakkale siperlerinde Gazi Mustafa Kemal ile birlikte olduğu gibi, tıpkı 23 Nisan 1920'de Hacı Bayram Veli Camii'nden Büyük Millet Meclisinin önüne dualarla, salavatlarla, tekbirlerle yürüyüşümüzde olduğu gibi... Yüreklerimiz yine toplu vuruyor, yine toplu vurmaya devam edecek. İşte bu duyguyu, işte bu ruhu taşıyan herkes, nerede yaşarsa yaşasın ülkemizin, milletimizin öz evladıdır, asli mensubudur. Devletimize, milletimize sıkılan kurşunların, atılan roketlerin, aslında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef aldığını biliyoruz. Fitneye mağlup olmayacağız. Şu anda bu devasa salonun içerisinde 10 bini aşkın kardeşlerimizle bu oyunu bozacağız. Bu tezgahı kuranların başına evelallah geçireceğiz hiç merak etmeyin."

Konuşması, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, toplantının açılışında Cumhurbaşkanlığı Beştepe Camisi imam hatibinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere dikkati çekerek, "Onlar Allah tarafından rızıklandırılırlar ama onu biz anlayamayız. Ve onlar diridir, ölü değildir ama onu da anlayamayız. Milletimizi mahsun etmeyecek, bayrağımızı yere düşürmeyeceğiz. Minarelerimizi ezansız, mihraplarımızı namazsız bırakmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını muazzep etmeyeceğiz. İyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, zulümle adaletin, ilk insandan beri devam eden, kıyamete kadar da sürecek olan mücadelesindeki hak bildiğimiz safı, asla terk etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

- "Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık"

"Biz gücümüzü ortak inancımızdan, ortak tarihimizden, ortak geçmişimizden ve gelecekte de birlikte yaşama irademizden alıyoruz" diyen Erdoğan, onun için de "tek millet" dediklerini belirtti.

"(Tek millet) demek, sadece Türk anlamına gelmez, bunu biliniz" ifadesini kullanan Erdoğan, 'tek millet' kavramının içinde ne var? Ülkemde yaşayan 78 milyon var. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla hepsi var. Kimse bunu sağa sola çekmesin. Tek millet bu" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim bayrağımızın dışında başka bir bayrak yok. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımızın rengi, şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız, şehitlerimizin ta kendisidir. Tek vatan... 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanımızın üzerinde kimse bir operasyona giremez. Girdiği zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini bulur. Tüm güvenlik güçleriyle bulur, milletimizle bulur. Nasıl şu anda buluyorsa, öyle bulacak. Dağ, taş demeden tüm silahlı kuvvetlerimiz, tüm komandolarımız, polisimiz, emniyet güçlerimiz, hep birlikte adım adım takip ediyoruz, edeceğiz. Sonuna kadar. Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de 3-5 çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz."

- "Hepsinin inlerine giriyoruz, terör örgütünün de bunların da"

Devlet içinde devletin olmayacağını belirten Erdoğan, "Paralel devletmiş, bilmem ne devletmiş asla... Bu terör örgütüyle, bu PKK ile beraber bunlar da çalışıyor mu? Bunlar da çalışıyor. Bu paralel devlet, bunlar beraber iş tuttular. Bunları hep yakından izliyoruz, yakından takip ediyoruz, sonuna kadar izleyeceğiz, sonuna kadar takip edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında yurtdışına kaçanlara da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda sürekli Türkiye'den kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz? Suçlu değilseniz neden kaçıyorsunuz? Ve ne diyorlar, bakıyorsunuz, bilmem şuranın imamı, yok buranın imamı, yok yargının imamı, yok bilmem emniyetin imamı... Yahu imam dediğin mihrapta olur, siz ne iş yapıyorsunuz? Bunların derdi başka. Onun için savruldular. Şu anda kaçıyorlar. Ne demiştim, hatırlayın. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Hepsinin inlerine giriyoruz, terör örgütünün de bunların da. Ne karar aldık, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünüm altındaki illegal faaliyet gösteren bütün bu girişimlerin karşısındayız."

(sürecek)

Haber Ara