Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 18:11:56

'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' etkinliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Puslu havada kendilerini dev aynasında görenler etraf aydınlandığında gerçekle bir kez daha yüzleşecekler" dedi.

Erdoğan, Zenith salonunda Avrupa Sivil Toplum Birliğince düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" etkinliğindeki konuşmasına, salonu dolduran kalabalığa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Eylül'de İstanbul'da da aynı isimle, "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi düzenlendiğini hatırlatarak, "Tüm dünyaya teröre karşı tek ses olduğumuzu haykırmıştık, bugün de burada sizlerin, Avrupa'daki milyonlarca nefes adına teröre karşı tek ses olduğunuza şahitlik ediyoruz" diye konuştu.

Salondakilere, "Sizler Anadolu ruhunu Avrupa'da yaşatan 21. yüzyıl alperenlerisiniz. Sizde Kars'taki Harakani Hazretlerinden Ankara'daki Hacı Bayram Veli Hazretlerine, Konya'daki Mevlana Hazretlerinden Bursa'daki Somuncu Baba'ya, İstanbul'daki Eyüp Sultan Hazretlerinden Bosna'daki Sarı Saltuk'a, Macaristan'daki Gülbaba'ya kadar nice gönül erinin bugünkü temsilcilerisiniz" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizler hangi toplum içinde yaşarsanız yaşayın vatanınıza, milletinize sırtınızı kesinlikle dönmediniz. Yiğitçe durdunuz, dik durdunuz, dikleşmeden dik durdunuz onun için sizler gurbet ateşi yüreğinizi ne kadar yakarsa yaksın ülkenize hep sahip çıktınız. Sizler nerede yaşarsanız yaşayın bayrağınıza saygıda asla kusur etmediniz. Sizler sıladan, uzakta olsanız da birliğinizi, beraberliğinizi, kardeşliğinizi hep önce tuttunuz."

Erdoğan'ın "Ne diyor o güzel Sivas türküsünde" sözleri üzerine salondakilerden bazıları alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anlaşılıyor burada Sivaslılar da var, anladım" diye karşılık verdi.

- "Sonuna kadar yerli, sonuna kadar milli kardeşlerimsiniz"

Söz konusu türkünün "Sevdiğim, cemalim, güneşim, mahım, seni seven aşık çeker ezvahın, getir el basayım Kelamullahın, ne sen beni unut ne de ben seni" dizelerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Siz ülkenizi çok sevdiniz. Vatanınıza olan aşkınızın gamını, tasasını çok çektiniz ama hamdolsun ne siz Türkiye'yi ne de Türkiye sizi unuttu. Bugün de ülkemizi silahla, bombayla, tuzakla, ateşle, kanla, acıyla terörün karanlık tünellerine sokmak isteyenlere karşı sizler yine en gür sedayla sesinizi yükselttiniz, tavrınızı ortaya koydunuz. Çünkü sizler bedeniyle Avrupa'da yaşayan ama kalbiyle, gönlüyle, ruhuyla her şeyiyle sonuna kadar yerli, sonuna kadar milli kardeşlerimsiniz. Maalesef ülkemizde yaşadığı halde o topraklarla, o coğrafyanın tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle hiçbir irtibatı kalmamış olanlar var. Bunların kimi siyasetçi, kimi medya mensubu, kimi iş adamı, kimi şu, kimi bu sıfatı taşıyor olabilir. Önemli olan nereye hizmet ettikleridir, kimin kılıcını çaldıklarıdır. Hem bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını teneffüs edip hem de bu milletin birliğine kastedenleri, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne saldıranları asla affetmeyeceğiz. Türkiye terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Puslu havada kendilerini dev aynasında görenler etraf aydınlandığında gerçekle bir kez daha yüzleşecekler. Türkiye'nin gücü, büyüklüğü, kararlılığı ve iradesi terör örgütünü de arkasındaki güçleri de ezmeye yetecek düzeydedir."

- "Sorunumuz, benim Kürt kardeşlerimle değil"

Erdoğan, geçmiş dönemlerden farklı olarak sadece teröristle değil, teröre karşı da mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Terörü ortadan kaldırdığımız zaman terörist sorununu da kendiliğinden çözmüş olacağız. Altını çizerek belirtiyorum, biz terörle mücadele ediyoruz bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil. Bunun iyi bilinmesi lazım. Bizim sorunumuz, benim Kürt kardeşlerimle değil, bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt kardeşlerimin temsilcisi değil. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası konusunda hiçbir Kürt kardeşimin 78 milyon vatandaşımızdan farklı düşünmediğini biliyorum. Terör örgütünün baskıyla tehditle iradesine ipotek koyduğu Kürt kardeşlerimi haksız şekilde itham eden bu ayrımı yapmayan herkes karşısında önce bizi bulur."

(Sürecek)

Haber Ara