Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Millioğulları 8 vizyon projeyi tanıttı

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, 2016-2017 yılında yapılacak yaklaşık maliyeti 12 milyon lirayı bulan 8 vizyon projenin tanıtımını yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 15:22:58

Millioğulları 8 vizyon projeyi tanıttı
Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, 2016-2017 yılında yapılacak yaklaşık maliyeti 12 milyon lirayı bulan 8 vizyon projenin tanıtımını yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Adil Ağcan, CHP İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı istişare toplantısında projelerini anlatan Millioğlu, 2016 - 2017 yılında dev yatırımların hayata geçeceğini müjdesini verdi.

Millioğulları, "İlçemize bağlı 64 mahallemizin ihtiyaçları noktasında, halkımızın mutluluğu, sağlığı ve huzurunu sağlamak anlamında bu yıl 8 vizyon projemize başlayacağız. Bu projelerin yaklaşık maliyeti 12 milyon lirayı bulacak" dedi.

Millioğulları, Malatya Caddesinde yapılacak Kapalı Pazar yerinin 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını ifade ederek "Öncelikle bu bölgede var olan moloz ve inşaat atıkları kaldırıyoruz. Temizlendikten sonra zemine beton serilecek. Modern bir Kapalı Pazar yerini Hekimhan halkımızın hizmetine sunacağız" Hasan Çelebi mahallesinde eski belediye başkanının başlattığı ve yarım kalan halı saha projesini de tamamladık. Bu projeyi biraz daha geliştirerek soyunma odaları, kamelyalar ve yürüyüş parkuru ekledik. Kısa zaman içinde açılışını yaparak bölge gençlerimizin hizmetine sunacağız" ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş Park projesinde de çalışmaların hızla devam ettiğini ve 2017 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacağını kaydeden Millioğulları, Yeni Belediye Hizmet Binasını da 50 bin nüfusa hizmet verecek şekilde tasarladıklarını söyledi.

6 bin 980 metrekare alana sahip binanın 2 bloktan oluşacağını aktaran Millioğulları, "Modern çağın gerekleriyle tasarlanan binada, müdürlükler vatandaşlara daha kaliteli ve daha çağdaş hizmet verebilmek için açık ofis olarak dizayn edildi. Yeni mahalle, Şehit Behçet Oktay Caddesi üzerinde inşa edilecek olan yeni belediye binasında tüm birim müdürlüklerinin aynı çatı altında toplanacak. Böylelikle vatandaşa daha kolay, daha kaliteli bir hizmet verilecek" şeklinde konuştu.

İlçenin İmar Planı ile ilgili de kendilerinden önceki dönemde projenin başlatıldığı ve son aşamaya gelindiğini belirten Millioğulları bu yıl projenin onaylanmasını beklediklerini kaydetti.

Hekimhan Belediyesi olarak Güneş Enerji Santrali projesi de hazırladıklarını söyleyen Millioğlu, "Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılacak sokak sağlıklaştırması projesi ile ana cadde ve yolları aydınlatılmasını ile iş yerlerinin dış cephelerinin giydirilmesinin planlıyoruz. Ayrıca Ebe Deliği Tepesi Mesire Alanı 5 bin metre kare açık alan üzerine inşa edilecek. Hazırlanan peyzaj projesi kapsamında Ebe Deliği Tepesi mesire alanı 300 metre kare kapalı, 4 bin metre kare açık olmak üzere toplam 4 bin 300 metre kare olacak. Mesire alanında kafeterya, seyir terasları, yürüyüş yolları, pergolalar, kamelyalar, çocuk parkı ve otopark alanı ile hizmet verecek. Yine belediyecilik anlamında çalışmalarımız aralıksız devam edecek" diye konuştu.

Haber Ara