Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Milli maçın ardından

Milli maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 01:53:59

Milli maçın ardından
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 1-1 berabere kaldıkları Letonya maçının İsveçli hakemi Stefan Johannesson'a tepki göstererek, "Umut ederim, UEFA bize bir daha İsveçli hakem vermez. Ne diyeceğiz pardon mu?" dedi.

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uluslararası arenada hakemler hakkında çok fazla konuşmadığını ancak bu kez söylemlerinin UEFA'ya ulaşmasını istediğini ifade etti.

Maçın orta hakemi Stefan Johannesson'un karşılaşma boyunca yanlış kararlar verdiğine dikkati çeken tecrübeli teknik adam, "Burak Yılmaz'ın düşürülmesi penaltı. Ofsayt gerekçesiyle verilmeyen gol kararı da yanlış. Ne diyeceğiz pardon mu? UEFA'ya bunu yazacağız" şeklinde konuştu.

Çek Cumhuriyeti'ne karşı 2-1 yenildikleri gruptaki ikinci maçta da başka bir İsveçli hakemin kendilerini mağdur ettiğini savunan Terim, "Arda Turan'ın Çek Cumhuriyeti maçındaki pozisyonuna hakem hariç bütün dünya 'penaltı' dedi. Bir de bu maçtaki hakem... Böyle hakemler bu seviyelerin hakemleri değil. Maalesef 2 İsveçli hakem de bizim canımızı yaktı, bizi fena doğradı. Umut ederim, UEFA bize bir daha İsveçli hakem vermez" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, Letonya karşısında alınan 1-1'lik skora mani olamadıklarını vurgulayarak, "Belki tarihimizin en fazla şut çektiğimiz ve pozisyona girdiğimiz maçı oldu. Bu küçük bir teselli verebilir ancak bu durum bize puan getirmiyor. Allah bize tepside sunuyor, biz elimizle itiyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Hala şansımız var"

Fatih Terim, 6 Eylül Pazar günü gruptaki 8. maçta Hollanda ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah pazar günü Hollanda karşısında güzel bir zaferle onların önüne geçeriz. Hollanda maçının atmosferi ve oyun formatı değişik olacaktır. Hollanda maçı artık son noktadır. Kazanırsak, üçüncülük için avantaj elde ederiz. Kaybedersek, bırakırız ve Dünya Kupası'na doğru hazırlanmamız gerekir. Berabere kalırsak, son iki maçlarımızın sonuçları bakarız. Hala şansımız var. Biz Hollanda'ya karşı sadece hamle üstünlüğünü kaybettik. O maçta bize kalan kazanmak ve kaybetmemek."

Hollanda karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak ileriye umutla bakmak istediklerini anlatan Terim, "Henüz pes etmedik. Letonya karşısında olmayanlar ümit ederim orada olur. Keyif veren bir futbol var. Galibiyetle süslenen bir durum da olsaydı, ülkemizin içinde bulunduğu şu anki durumda, herkes biraz daha şifa ve keyif bulurdu. İnşallah bunu pazar günü yaparız" diye konuştu.

Haber Ara