Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Milletvekillerine dağıtılacak bilgisayarlar FETÖ soruşturmasına takıldı

Yeni yasama döneminde milletvekillerine dağıtılacak bilgisayarları temin edecek firmanın FETÖ soruşturmasına takıldığı ortaya çıktı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 11:24:42

Milletvekillerine dağıtılacak bilgisayarlar FETÖ soruşturmasına takıldı

Habertürk'ün haberine göre; Meclis'te milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarlar FETÖ soruşturmasına takıldı. Bilgisayarların dağıtımı da yeni yasama yılına kaldı.

Milletvekillerine dizüstü bilgisayar dağıtılacak. Karar aylar önce alındı ama dağıtım gerçekleşemedi. Milletvekilleri 1 Ekim sonrasında yeni bilgisayarlarına kavuşacak. Nedeni ise FETÖ soruşturması.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ocak ayında milletvekillerine gönderdiği mektupla notbook müjdesini bizzat kendisi vermişti. Ama aylar geçti, bilgisayarlardan bir haber çıkmadı. Bu gecikmeyi merak eden milletvekilleri konuyu araştırınca bilgisayarları temin edecek firmanın FETÖ soruşturmasına takıldığı yanıtını aldı.

DAĞITIM GECİKECEK

Meclis yetkilileri, dizüstü bilgisayarların dağıtımını yapacak firmanın FETÖ soruşturmasına takıldığı için bilgisayarların dağıtılmasının bir süre daha gecikeceğini söyledi.

Meclis kaynakları, daha önce yapılan ihalenin iptal edildiğini ancak yeni yasama yılında milletvekillerine dizistü bilgisayarlarını dağıtmak için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

F KLAVYE ŞARTI KALKTI

Bu arada dağıtılacak dizistü bilgisayarlar için önceden şart koşulan "F klavye" şartı da kaldırıldı. İsteyen artık "Q klavye" de tercih edebilecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara