Dolar

32,5862

Euro

34,8399

Altın

2.499,37

Bist

9.663,12

Mili maçın ardından

Mili maçın ardından

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 01:12:50

Mili maçın ardından
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya ile yapılan ve golsüz eşitlikle sona eren hazırlık maçını değerlendirerek, "Günün şartlarını düşündüğümüzde kaybetmeden çıkmak bugün oyuncularımız adına biraz daha moral verici ama tekrardan bir kazanma alışkanlığı olan takım haline döneceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Fatih Terim, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, ikinci ve üçüncü bölgelerde biraz daha aktif olmaları gerektiğini, antrenmanlarda buna hazırlanacaklarını söyledi.

Her maçın zor olduğunu, uluslararası alanda Rusya'nın da hem fiziği ile hem de önemli oyuncularıyla güçlü bir rakip olduğunu kaydeden Terim, "Bizim için karlı olan taraf oyuncuların ne durumda olduğunu görmemiz. Yani İsmail, Ahmet, Okay, Enes, Serdar, Hasan Ali... bunların hepsine bakıyoruz genel olarak. Her geçen gün biraz daha iyiye gideceğiz." diye konuştu.

Maçın, tam bir hazırlık maçı havasında geçtiğini dile getiren Terim, her iki takımın da pozisyonlar bulduğunu ancak tarafların bunları değerlendiremediğini kaydetti.

Gol yememenin önemli olduğunu, kazanma alışkanlığının ise çok daha önemli olduğunu vurgulayan Terim, şöyle konuştu:

"Unutmayalım ki şu anda Türk Milli Takımı galibiyetle oynuyor. Yani şu ana kadar oynadığımız maçların 22'sini kazanmışız, 4'ünde berabere kalmışız, 8'inde mağlup olmuşuz. Baktığınız zaman mağlubiyetin 3 misli kazanmışız. Bu da yüzde 77'ye tekabül ediyor. Bu çok önemli bir rakam. Bu arada 50 gol atıp, 29 gol yemişiz. Bunları zaman zaman unutuyoruz ama uluslararası alanda kaybetmemek önemli. Tabii kazanmak çok önemli. Günün şartlarını düşündüğümüzde kaybetmeden çıkmak bugün oyuncularımız adına biraz daha moral verici ama tekrardan bir kazanma alışkanlığı olan takım haline döneceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Haber Ara