Dolar

32,5492

Euro

34,8712

Altın

2.429,70

Bist

9.722,09

Midesinden 2 Kilo Saç Çıktı

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, 'Rapunzel sendromu' hastalığı nedeniyle saçlarını yiyen 18 yaşındaki evli kadının midesinden 2 kilo saç çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 20:12:13

Midesinden 2 Kilo Saç Çıktı

Darıca'da yaşayan G.K. midesindeki rahatsızlık nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne geldi. Yapılan kontrol sonucunda G.K.'nın midesindeki kitle tespit edildi. G.K. ameliyata alınırken, midesinden 2 kilo saç çıktı. G.K. tedavisinin ardından dün taburcu oldu.

"RAPUNZEL SENDROMU"

Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Cengiz Ateş, G.K.'nın " Rapunzel sendromu" hastalığı nedeniyle saçlarını yediğini belirterek, meslek hayatında ilk kez böyle bir hastanın ameliyatını yaptığını söyledi. Cengiz Ateş hastanın midesindeki saç yumağını başarılı bir operasyonla alındığını ve hastanın midesinin temizlendiğini belirterek, "Hastamız 18 yaşında genç bir bayandı. Oldukça zayıf ve uzun süredir yemek yiyemediğini söylüyordu.

"BAŞARILI BİR AMELİYATLA KİTLEYİ ALDIK"

Tomografi sonucunda hastanın midesini tamamen dolduran büyük bir kitle olduğunu gördük. Ayrıca ince bağırsağını tamamen tıkayan bir kitle mevcuttu. Bu bulgularla hastayı acil ameliyata almaya karar verdik. Yaklaşık 2 saat sürdü ameliyatımız. Ameliyat sonrası hastamızı yaklaşık 1 hafa süreyle serviste takip ettik. Daha sonra normale döndü. Yemeye içmeye başladı. Oldukça mutlu oldu ve keyfi yerine geldi" dedi.

"SAÇLARINI YEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

Hastanın saçlarını yediğinin farkında olmadığını belirten Cengiz Ateş, "Bu hastalıkta kişi takıntılı bir şekilde kendi saçını yemektedir. Uzun süre de devam eden bir durumdur bu. Altında yatan tamamen psikolojik bir nedendir. Bir stres kaynaklı olarak devamlı saçını yemektedir bu tür hastalar. Bu saçlar vücut tarafında sindirilemediği zaman mide ve ince bağırsakta birikerek bir kitle oluşturuyor.

"HASTANIN PSİKİYATRİK DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Sonuçta da bağırsak tıkanmasına sebep olmaktadır. Bu hastalar cerrahi olarak taburcu edildikten sonra, hastaların psikiyatrik desteğe ihtiyacı vardır. Çünkü bu hastalığın temelinde, psikolojik sıkıntılar yatmaktadır. Biz de bu hastamızı psikiyatri kliniğine göndermeyi düşünüyoruz.

"HASTA DA BİZ DE ÇOK ŞAŞIRDIK"

Hasta çok şaşırdı. Kendisinin farkında olmadığını söyledi bize. Biz de çok şaşırdık. Bu kadar büyük bir saç kitlesi beklemiyorduk. Yaklaşık 2 kilo kadar bir kitle çıkardık mideden" diye konuştu.

Haber Ara