Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'MHP ile yeniden görüşmeye karar verdik'

Başbakan Davutoğlu partisinin Genişletimiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, MHP ile yeniden görüşme kararı aldıklarını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 12:30:13

'MHP ile yeniden görüşmeye karar verdik'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:  

'NEDEN KRİTİK GÜNLER?'

Çok kritik bir dönemde, tarihi günlerde bir araya gelmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Neden kritik günler?

'1950'LERİN SONLARINA DOĞRU DÜZENİ YOK SAYAN...'

Türk demokrasi tarihi 30'lardan 40'lardan bugünlere, bir sarkacı temsil eder ve iki ucun birbirlerini desteklemek suretiyle çıkardığı krizlerle uğraşmak zorunda kalmıştır. 1950'lerin sonlarına doğru düzeni yok sayan bir cuntalaşma bir kaosa yol açtı. Otoriterleşme özgürlükler, kaos tekrar otoriterleşme sarkacı o günden bugüne devam eder.

'90'LI YILLARDA TERÖRÜN GETİRDİĞİ İÇ ÇATIŞMALAR...'

PKK terör örgütünün çıkmasını sağlayan şartlar kaosun ürünleridir. Bu kaos 12 Eylül'le sona erdirilmeye çalışıldı. Hukuk tanımaz yaklaşımı başka kaosu beraberinde getirdi. 90'lı yıllarda terörün getirdiği iç çatışmalar, diğer taraftan bu kaosları tırmandıran otoriterleşme eğilimleriyle yaşadık.

Bugün terörün sözcülüğünü yapan bazı siyasiler o günlerde sevinç çığlıkları içinde Diyarbakır sokaklarında kaleşnikoflarla kutlama gerçekleştirmişlerdi. Bazı partiler bloktan bahsetmişlerdi. Türkiye'de yeni bir dönemle birlikte Ak Parti karşıtlığına dayalı blok olacağı iddiası gündemdeydi. Biz sabırla halkımızın verdiği mesajı anlamaya çalıştık. İlkeli erdemli ahlaklı tavrı ortaya koyduk. Bütün milletimizin önünde cereyan etti. Herkes kimlerin hangi siyasi oyunla riçine girdiğini, AK Parti'nin meşruiyet çizgisini terk etmediğini görüyor. Ne yaptık? Kendi içimizdeki istişareleri tamamladık.

Siyaset mühendisliği yapıldı, bunu da anormal görmüyorum. Herkes bir rüya görebilir, bir hedef gözetebilir. Ama AK Partisiz bir Türkiye hayal edenler oldu. AK Parti'nin suçlu sandalyesine oturdulduğu bir Türkiye isteyenler oldu. Cumhurbaşkanlığı makamının dışlandığı bir Türkiye isteyenler oldu. Ama aradan 1,5 ay geçtikten sonra herkes görmektedir ki, AK Parti olmadan Türkiye'de siyasetin doğası şekillenemez.

Cumhurbaşkanlığı'nın yönlendirilmesi olmaksızın hükümet kurulamaz.  Birileri Erdoğan – Davutoğlu – AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapabilir, ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetki ile yapılır. O yetkiyi de biz aldık.

Dava adamlarına tatil yoktur, bayram halkla buluşmaktır. Uykusu, rüyasında dahi halkı görmekle yaşanır. Yürüyüş, sadece hakka yürüyüştür.

Haber Ara