Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

MHP Genel Başkanı Adayı Özdağ iddialı konuştu

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, 'Genel başkan partiyi iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerini yeni genel başkana bırakacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 21:11:23

MHP Genel Başkanı Adayı Özdağ iddialı konuştu
MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, "Genel başkan partiyi iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerini yeni genel başkana bırakacak. Ben buradan söz veriyorum. İlk genel seçimde genel başkan olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıyamazsam bir gün o koltukta oturmam istifa ederim" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, sabah saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. Özdağ, ilk olarak Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Daha sonra 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin mezarını ziyaret eden Özdağ burada dua etti. Özdağ temasları kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda partililer ile buluştu. Burada konuşan Özdağ, değişimden geçmiş bir Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyaç olduğunu belirterek,"Kendisini yenilemiş rahmetli başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in çizgisine oturmuş onun mücadeleci ruhunu sokaklara, salonlara, meydanlara, iş yerlerine taşıyan ve iktidara yürüyen bir Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyaç var. Bir şeyin değişmesi yetmez iktidar için birçok şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Öncelikle genel başkan anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Genel başkanı değiştirebiliriz ama genel başkanlık anlayışımız değişmezse hiç bir şeyi değiştirmiş olmayız. Önümüzdeki yapacağımız kongre bir başbuğ seçmeyecek, bir lider de seçmeyecek bir genel başkan seçecek bu genel başkan ülkücü ortak aklın temsilcisi olan bir genel başkan olmalı. Salonlardan lider seçilmez. Başbuğ Türkeş CKMP'nin genel başkanı olmadan önce zaten liderdi. Salona lider olarak girdi. O çünkü 27 Mayıs'tan lider olarak çıktı. 38 subay vardı bir tanesi lider oldu. Bizim kurultaydan seçeceğimiz genel başkanın lider olup olmayacağını tarih söyleyecek. Ama biz ülkücü ortak aklı temsil edecek, Türkiye'nin en ucundaki ilçe başkanımızın aklını ve vicdanını MYK üzerinden divanda kendisine gelecek ortak aklı temsil edecek, onun sözcüsü olacak bir genel başkan seçeceğiz" dedi.

"GENEL BAŞKAN HERKESTEN ÇOK ÇALIŞACAK"

Genel başkanın herkesten çok çalışması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Herkesten çok genel başkan çalışmazsa herkes çalışmaz. Genel başkan eğer sabah namazıyla il başkanını ararsa, il başkanı da ilçe başkanını arar. Genel başkan iki tane il başkanını aradıktan sonra bütün il başkanları sabah namazında kalkar namazdan sonra genel başkan arayacak diye telefonun başında bekler. Gideceğimiz yol uzun çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda devletin bütün imkanlarını kullanan bir parti var. Bizim imkanlarımız kısıtlı aradaki farklı ülkücülerin yılmak bilmez iradesi ve çalışma gücüyle kapatacağız" diye konuştu.

"MHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYAMAZSAM O KOLTUKTA OTURMAM"

Genel başkanın başarılı olduğu sürece görevine devam edeceğini ifade eden Özdağ,"Başarı iktidardır. Genel başkan iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerini yeni genel başkana bırakacak. Ben buradan söz veriyorum. İlk genel seçimde genel başkan olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıyamazsam bir gün o koltukta oturmam istifa ederim. Divan Milliyetçi Hareket'in en güçlü isimlerinin olduğu ve Milliyetçi Hareketi yöneten karargahtır. Bundan dolayı kongre tarafından eğer genel başkan olarak seçilirsem adaylıklarını açıklayan üç genel başkan adayına divanda genel başkan yardımcılığı önereceğim. Çünkü her üçünün de Türk toplumunda büyük karşılığının olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara