Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

MHP Denizli teşkilatında 20 kişinin ihracı istendi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, Denizli il teşkilatından 20 kişiyi ihraç etmek üzere disiplin kuruluna sevk etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 14:43:43

MHP Denizli teşkilatında 20 kişinin ihracı istendi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, Denizli il teşkilatından 20 kişiyi ihraç etmek üzere disiplin kuruluna sevk etti.

MHP Genel Merkezi tarafından aralarında eski milletvekili ve il başkanı ile ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 20 kişi kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. MHP Denizli teşkilatında disiplin kurulu olmadığı için ihraç ile ilgili kararı MHP Aydın İl Disiplin Kurulunun vereceği belirtildi.

Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk imzasıyla gönderilen yazıda, eski milletvekili Salih Erbeyin, eski il başkanları İbrahim Ekiz, Zafer Kaplan ve Yasin Öztürk, Buldan eski Belediye Başkanı Temel Başbuğ, Arif Solak, Öztürk Taşdan, Fikret Karatepe, Veli Çıtışlı, Orhan Karakuzu, Muhammet Aydoğdu, Uğur Şimşek, Ayşe Tuğba Temel, Ali Semerci, Kürşat Gençoğlu, Bilal Akgün, Şerafettin Büyükçam, Roşirevan Çekiç, Halit Çekiç ve Fatih Coşkun'un aralarında bulunduğu 20 kişinin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili İHA'ya bilgi veren MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, "Denizli İl Teşkilatı görevden alınırken, disiplin kurulu da bunların içindeydi. Yeni atamalar kongre yapıldıktan sonra olduğu için yeni atamalar da yapılmadı. Bu kararı MHP Aydın İl Disiplin Kurulu verecek. Bu parti tüzüğümüzün 74. Maddesinin 3. Fıkrası'nda da bulunuyor" dedi.

Görevden alınan il yönetimine de eleştirilerde bulanan Akbudak, "Yani bir insan 20 yıldır hizmet ettiği partisini mahkemeye verir mi? Ya o zaman görev yapma, ya da bu partiyi mahkemeye verme. Konu ile ilgili ilerde de detaylı açıklama yapacağız" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara