Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

MHP'den 'paralel kumpas' kitapçığı

MHP parti yönetimi, muhaliflere karşı hukuki mücadelesini sürdürürken diğer yandan da devreye sokulan paralel kumpası deşifre etmeye çalışıyor. Bu doğrultuda hazırlanan “Oyun Bozulacak Neden?” adlı kitapta, FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması’nın partiyi ele geçirme çabası anlatıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 10:28:50

MHP'den 'paralel kumpas' kitapçığı

Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre; MHP'de kurultay tarihi yaklaşırken, Genel Merkez muhalif kurultaya yönelik yargı mekanizmasını devreye soktu. Parti yönetimi ayrıca delegelerin MHP'de devreye sokulan 'paralel kumpası' görebilmeleri için kitap hazırladı.

Kendisine bayrak açan muhaliflere karşı mücadele eden MHP lideri Devlet Bahçeli, partisine oynanan paralel oyunun gün yüzüne çıkması için “Oyun Bozulacak Neden?” adıyla 135 sayfalık kitap hazırlattı. Kitapta, paralel yapının partiye sızma girişimleri anlatılırken, muhalif adaylar isim vermeden eleştirildi. 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan sürecin detaylı bir şekilde ele alındığı kitapçıkta, paralel yapının MHP'ye sızma girişimleri şu şekilde anlatıldı:

Yeni nesil müzmin muhalifler, geleneklerimize, fikirlerimize, dokumuza, meşrebimize, siyaset ve insan anlayışımıza aykırı bir takım yollarla 'suni' kurultay girişimleri başlatmışlardır. Gayeleri elbette üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Geçmişte Başbuğ Türkeş'e ihanet edenler bugün de Bahçeli muhalifi olarak boy göstermekte. Camiamızda eskiden varolan müzmin muhalefet illetinden kurtulamayan bu kurultay beziraganlarının sergiledikleri tiyatro, vaktiyle sahnelenmiş bir oyunun son perdesidir.

Paralel yapı, MHP yönetimini ele geçirerek ete kemiğe bürünmek istemektedir. Amacı hasım olarak gördüğü iktidarla veya diğer kurumlarla bir siyasi oluşum içerisinde mücadele etmektir.

'PARALEL YAPINI'N SERMAYESİ DEVREDE

Şu gün için de en elverişli siyasi hareketi kendilerine uygunluk sağlayacak hareketi MHP olarak görmekte ve bunun üzerinden gitmeye çalışmaktadırlar. Paralel yapı, 2010'dan bu yana MHP yönetiminde özellikle Bahçeli ile alakalı bir değişiklik algısını adeta ilmek ilmek örmüştür. Bunu insanların zihinlerine şuur altlarına yerleştirmeye çalışmıştır. Bunu daha ziyade kendilerine bağlı basın yayın organlarını kullanarak yapmışlardır.

kitp

ÖRGÜT MUHALİFLERİ CESARETLENDİRİYOR

Şimdi de paralel yapının sermayesi devrededir. MHP'nin kolunun, kanadının kırılması, mümkünse de marjinelleşmesi amaçlanmaktadır. Etap etap oynanan bu oyunun senaristleri okyanus ötesinde, oyuncuların bazıları içimizde bazıları da çevremizdedir. İsimleri bizce malum sermaye sahipleri bu oyunda sponsor görevindedir. Paralel yapıyla ilişkisi bulunan bazı maceraperestlerin MHP'de başlattıkları tehlikeli süreç dokusunu, jargonunu, gelenek ve teamüllerini bilmedikleri kutlu bir hareketin tabanında kırılmalara yol açmıştır. Bahse konu kimselerin Genel Merkez'e karşı bayrak açması sinmiş durumdaki bazı muhalifleri sevindirmekle kalmamış onları kışkırtıp cesaretlendirmiştir. Cemaatin yazar ve yorumcusu Önder Aytaç'ın “O içimizden biri” dediği kişi eğer aynı politikacıysa artık onun paralel yapıyla ilişkisinde şüphe kalmamıştır.

Haber Ara