Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

MHP Antalya Milletvekili Yurdakul:

MHP Antalya Milletvekili Yurdakul:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 17:50:13

MHP Antalya Milletvekili Yurdakul:
MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, "14 yıllık iktidarı boyunca Sağlıkta Dönüşüm Programıyla ve küresel sermaye ile iş birliği yapmak suretiyle, sağlık sistemimizi tamamen özelleştirmeye çalışan AKP, Türk Milleti'nin sağlığını tehdit etmektedir" dedi.

Yurdakul, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TRT'de yayımlanan "Sen Olsan Ne Yapardın" isimli programda, sağlık çalışanlarının hedef alındığını ileri sürdü.

Her ne kadar mizansen de olsa programda hastaya müdahale etmeyen sağlık çalışanı profili çizilerek, bu kesimin halkın gözünde küçük düşürüldüğünü belirten Yurdakul, "Başta Sayın Başbakan, sonra Sağlık Bakanı, TRT Genel Müdürü, ilgili programın yapımcıları ve sunucunun bu rezaletten dolayı sağlık camiasından özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

AK Parti iktidarının sağlık alanındaki uygulamalarını ve performans sistemini de eleştiren Yurdakul, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Neden hastalar ve hasta yakınları daha önce saygı ve sevgiyle baktıkları ve güvendikleri sağlık çalışanlarına kin ve nefret besliyor? Bunun sorumlusu tüm sağlık sistemini deneme tahtasına çeviren AKP hükümetleridir. Yapılan araştırmalara göre sağlık çalışanlarının yüzde 70'i şiddete uğramış durumdadır. 14 yıllık iktidarı boyunca Sağlıkta Dönüşüm Programı ve küresel sermaye ile işbirliği yapmak suretiyle, sağlık sistemimizi tamamen özelleştirmeye çalışan AKP, Türk Milleti'nin sağlığını tehdit etmektedir. MHP olarak biz, AKP hükümetine ve Sağlık Bakanlığı'na biran önce küresel sermayenin ve uluslararası güçlerin önerdiği Sağlıkta Dönüşüm Programını terk etmelerini öneriyoruz."

Sağlık sektöründe taşeronlaşmanın arttığını, bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu da savunan Yurdakul, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamalarıyla, sektörde taşeron çalışan sayısının artacağının görüldüğünü kaydetti.

Yurdakul, "Gelin yapmış olduğunuz hatadan dönün, aynı atanamayan öğretmenler gibi atanamayan sağlıkçılarımıza da bir müjde verelim. Sağlık Bakanlığı'nın ve Maliye Bakanlığı'nın uygun bulduğu bir kadro müjdesi verelim" diye konuştu.

Aile Hekimliği uygulamasına da değinen Yurdakul, aile hekimlerinin yoğun hasta sayısı, iş yükü ve günlük dokümantasyon işlerinden kafasını kaldıramadığını, hekimlerin neredeyse bir işletme patronuna dönüştürülmek istendiğini iddia etti.

Haber Ara