Dolar

32,5595

Euro

34,8989

Altın

2.427,12

Bist

9.645,02

Mevlüt Çavuşoğlu: AB, bedel ödüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı alması sonrası 'AB sorunları çözmede yetersiz kaldı' değerlendirmesinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 15:12:51

Mevlüt Çavuşoğlu: AB, bedel ödüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı alması sonrası değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu,"AB, Avrupa'da artan aşırıcılıkla ve birçok akımla mücadelede başarılı olamadı. AB, maalesef bir liderlik gösteremedi. Aşırıcı akımlar AB'nin değerlerini yok etmeye başladı AB bu konularda yetersiz kaldı, AB sorunları çözmede yetersiz kaldı" dedi.

İşte Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Birçok ülkede maalesef aşırı partiler, radikal partiler, kendi ülkelerinin AB'den ayrılmasını ya da sınırlı bir şekilde kalmasını istediler. Türkiye olarak AB'ye üye olurken biz başka bir ülke üye olur mu, ayrılır mı diye düşünmedik. Eşit ve onurlu bir üye olmak istedik. Sığıntı değiliz. Yük olmayız, yük alırız, yük paylaşırız. 

"ONURLU BİR ÜYELİKTEN YANAYIZ"

Son mülteci krizinde Türkiye'nin AB için ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. AB bu açıdan maalesef bakamıyor olaya. Dün de ihtiyaçları vardı, bugün de var, yarın da beki daha fazla olacak. Biz de ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman saklamadık. İngiltere'nin ayrılmasından sonra bize daha çok ihtiyaçları var diye bakmayız. Eşit ve onurlu bir üyelikten yanayız. 

Avrupa halklarının karşı karşıya kaldığı sorunları çözmede eksik kaldı. Avrupa'da artan aşırıcılıkla ve birçok akımla mücadelede başarılı olamadı. AB, maalesef bir liderlik gösteremedi. Aşırıcı akımlar AB'nin değerlerini yok etmeye başladı AB bu konularda yetersiz kaldı, AB sorunları çözmede yetersiz kaldı. Çoğu parti kendi ülkelerinin AB'den ayrılmasını ya da sınırlı bir şekilde kalmasını istediler.

"AB'YE ÜYE OLMADIĞIMIZ HALDE BİRÇOK KONUDA KATKI SAĞLIYORUZ"

AB'ye de üye olmadığımız halde birçok konuda katkı sağlıyoruz. Bunun önemini anlayabilmek için bir krizin ortaya çıkmasına gerek yok. Bizim itirazımız çifte standart. İngiltere ayrıldı şimdi AB'nin bize daha da ihtiyacı var diye düşünmeyiz. 

Haber Ara