Dolar

32,5265

Euro

34,8029

Altın

2.429,79

Bist

9.722,09

Meteoroloji uyardı: 8 derece düşecek

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığı 6 ila 8 derece düşecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 21:49:08

Meteoroloji uyardı: 8 derece düşecek

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ortalama 6 ila 8 derece azalması beklenen bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 15, Erzurum'da 14, Ağrı'da 10, Erzincan'da 6, Tunceli ve Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek sıcaklıklarının Tunceli ve Erzincan'da 2, Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 4, Kars'ta 5, Ardahan'da 6 derece olması bekleniyor. Kar kalınlıkları Ardahan'da 20, Ağrı'da 9, Erzurum'da 7 ve Kars'ta 2 santimetre olarak ölçüldü.

ARDAHAN'DA KAR KALINLIĞI 2 METRE

Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte etkili olan kar yağışı dolayısıyla arazide göreve çıkan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait araç ile Merkez Cemal Tural Tabiat Park'nda görevli olan araç kara saplandı. Söz konusu araçlar, görevlilerin uzun uğraşları sonucu kurtarılabildi. İlin yüksek kesimlerinin bazı noktalarında kar kalınlığı 2 metreye ulaştı.

KARS'TA ARAÇLARA BRANDALI KORUMA

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava yüzünden binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev, iş yeri ve arabaların camlarının buz tuttuğu kentte, cami önlerinde bulunan çeşmeler de buzla kaplandı. Bazı vatandaşların araçlarını branda ile örterek soğuktan korumaya çalıştığı gözlendi.

Sarıkamış Belediyesine ait karla mücadele ekipleri ilçe merkezindeki ana caddelerdeki kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İlçede soğuk hava yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Kuşların yiyecek bulmakta zorlandığı ilçede Ördek Gölü de buz tuttu. Buz tutan gölün üzerinde ördekler bir arada durarak soğuktan korunmaya çalıştı.

TUNCELİ'DE KARDAN CAMİ YAPTILAR

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de 2 öğretmen, öğretmenevinin bahçesine kardan cami yaptı.

Öğretmenlerden Kadir Aslan, kardan adam yerine farklı bir şey yapmak istediklerini belirterek, "Yaklaşık 4 gündür kar yağıyor. Arkadaşlar ile kardan cami yapalım diye düşündük. Çok fazla kar olmadığı için camimiz biraz küçük oldu ama buraya 3 veya 4 metre kar yağıyormuş, güzel bir cami yapacağız inşallah." dedi.

Haber Ara