Dolar

32,5162

Euro

34,8101

Altın

2.428,75

Bist

9.714,09

MESKİ'den eleştirilere yanıt

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), merkez Toroslar ilçesine bağlı Çavuşlu ve Çukurova mahallelerinde devam eden içme suyu yenileme çalışmalarıyla ilgili çıkan haberlere yanıt verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 17:52:42

MESKİ'den eleştirilere yanıt
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), merkez Toroslar ilçesine bağlı Çavuşlu ve Çukurova mahallelerinde devam eden içme suyu yenileme çalışmalarıyla ilgili çıkan haberlere yanıt verdi.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Çavuşlu Mahallesi içmesuyu şebekesi kullanım ömürlerini tamamlamış asbest ve pik borulardan oluşmaktadır. Ayrıca mahalledeki yolların üzerine zaman içerisinde sürekli dolgu yapılarak yol kodu yükselmiş olduğundan, mevcut içmesuyu boruları çok derinlerde kalmış ve herhangi bir arıza sırasında müdahale etmek güçleşmiştir. Borular çok eski ve çok sık arıza verdiği için içmesuyu kayıp-kaçak oranları çok yüksek seviyelere çıkmıştır. Bu nedenlerle Genel Müdürlüğümüzce söz konusu mahallede yenileme çalışmalarına başlanmış ve hazırlanan şebeke rehabilitasyon projesine göre iş ihale edilmiştir. Sözleşmesine göre işin süresi 210 gün olup, basında yer aldığı gibi 45 gün değildir" denildi.

Bölgede yenilenecek olan toplam içmesuyu şebeke hattının uzunluğunun, 22 bin 515 metre olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu hatların üstünde, içmesuyu komuta kontrol sistemi, merkezimiz ile hattın iletişimini sağlamak amacıyla 3 adet aktüatörlü özel vana ve bunlara ait vana odaları bulunmaktadır. Bu vanalar, SCADA sisteminin bir parçası olup imalatının unutulması mümkün değildir. Ancak, bu vanaların özel üretim vanalar olması ve fabrika test süreçlerinin bulunması nedeniyle işin aksamasına meydan vermemek üzere boru imalatlarına devam edilmiştir. Proje kapsamındaki bu 3 adet vana odasına ait tüm vana ve ekipmanın tedarikleri yapılmış olup vana odalarının yapımına da devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Hatların yenileme işlemi yapılırken, bir taraftan da vatandaşların su teminini kesintiye uğratmamak için ilave uğraşlar gerektiğinden, sürecin doğal bir parçası olarak çalışmaların daha dikkatli yürütülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; " Yukarıda da ifade edildiği üzere, işin süresinin gazetelerde ifade edildiği gibi 45 gün olmadığı, vanaların imalatının unutulmadığı, çalışmaların iş programına göre yürütüldüğünün bilinmesini isteriz. Şehir içerisinde yapılan her altyapı çalışmasında olduğu gibi, çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımızın bir miktar mağduriyetine sebebiyet verilmiştir. Bu mağduriyetlerin en aza indirilmesi için gerekli önlemler alınmış olup, çalışmaların tamamlanması ile söz konusu mahallelerin içmesuyu şebeke sorunları kalıcı olarak çözümlenmiş olacaktır. Bu süreçte vatandaşlarımıza istemeden vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Haber Ara