Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Mersin'de demokrasi nöbetleri devam ediyor

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin milletvekili Hacı Özkan, demokrasi nöbetinin 14. gününde Anamur, Bozyazı ve Aydıncık'taki vatandaşlarla nöbet tuttular.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 11:19:31

Mersin'de demokrasi nöbetleri devam ediyor
AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin milletvekili Hacı Özkan, demokrasi nöbetinin 14. gününde Anamur, Bozyazı ve Aydıncık'taki vatandaşlarla nöbet tuttular.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri yurdun dört bir yanında devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin milletvekili Hacı Özkan ve il yönetim kurulu üyeleri, demokrasi nöbetinin 14. gününde Mersin'in batı ilçeleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık'ta demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarla bir araya geldiler. AK Parti heyetine Anamur ilçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz ve Aydıncık İlçe Başkanı Ahmet Azgınoğlu da eşlik etti. Meydanlarda vatandaşlara seslenen Başkan Ercik, "15 Temmuz akşamından itibaren vatanına ihanet içinde olanlara karşı mücadele edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kapkara gecenin sonunda aydınlığa çıkmamız devletimiz ve milletimiz için bir şükür sebebi olduğu gibi yüce Türk milletine de özel bir teşekkür sebebidir. Milletin silahını millete doğrultan alçaklar da milletimize hesabı verecektir" diye konuştu.

Tek bayrak, tek devlet, tek vatan uğrunda darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Ercik, "İşgalcilere, çapulculara, hainlere ve paralelcilere pabuç bırakmayacağız, bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'la ve demokrasimizin bütün unsurlarıyla birlikte bu hain, kahpece ve alçakça darbe girişimini kınıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm camialar ile birlikte AK Partilisi, MHP'lisi, CHP'lisi el ele verdik meydanları doldurduk. Başkomutanımızın bizlere talimatı vardı 'meydanlar boşalmasın' diye. Bizler de meydanlardaydık, yurdun dört bir yanında Mersin'in dört bir yanında meydanlardayız. İkinci bir emre kadar da meydanlarda olacağız. Sağduyu sahibi olan, demokrasiye atılan bu kursun kimler için önemliyse o kardeşlerimizin hepsi meydanlarda olacak. Bütün partilerin mensupları, görüşü ne olursa olsun demokrasi noktasında olacaklar" dedi.

AK Parti Mersin milletvekili Hacı Özkan ise ülkesine, geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Özkan, "Bugün bu kaldırımlarda yatmazsak, yarın Allah muhafaza Ermenilerin ve Yunanlıların Kızılhaç çadırlarında yatmak zorunda kalırız. Değerli kardeşlerim, bugün burada terlemezsek yarın ısınacak bir yuva bulamayız. Dışarıda perişan oluruz. Bugün bedenimizi feda edemezsek Allah korusun yarın onurumuzu ve şerefimizi feda etmek zorunda kalırız. Bugün bu darbeler karşısında dik duramazsak yarın batı uşaklarının önünde diz çökeriz. Biz bugün burada olmazsak yarın Allah korusun hainlerin eline geçmiş tanklar burada olur. Onların tankı topu varsa bizim de imanımız var" şeklinde konuştu.

Haber Ara