Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Kalaycıoğlu:

Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Kalaycıoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 12:23:28

Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Kalaycıoğlu:
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, bir televizyon programında kendisiyle ilgili söylediği sözlere ilişkin açıklama yaptı.

Kalaycıoğlu, yazılı açıklamasında, Fenerbahçe'den ayrılışıyla ilgili doğru olmayan şeylerin ortaya atıldığını savunarak, "Sayın Aziz Yıldırım Fenerbahçe'den ayrılışımla ilgili olarak bir takım yanlış bilgiler vermiştir. Öncelikle belirtmek isterim ki ayrılma sürecimde ilk adım Galatasaray Kulübü tarafından değil, şahsım tarafımdan yapılmıştır. Yani bahsedildiği gibi ne Galatasaray, ne de Sayın Başkan Adnan Polat tarafından bir ayartma ki, yakışık almayan bir kelimedir, söz konusu olmamıştır" ifadesini kullandı.

Takımdan ayrılışı sırasında Galatasaray ile gelecek sezonlarda veya o anla ilgili maddi, manevi bir talebinin olmadığını anlatan Kalaycıoğlu, sarı-kırmızılı ekibin başına geçmesinin, o sezon takımı çalıştıran Okan Çevik'in, erkek takıma gönderilmesinden sonra boşalan pozisyon sayesinde olduğunu vurguladı.

Kalaycıoğlu, transferinde dönemin Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır'ın kendisine gösterdiği ilginin de etkili olduğunu sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'la çalıştığım sezonda şampiyonluk olamasa da 6 yıldır Fenerbahçe'nin kazandığı Türkiye Kupası saltanatına son vererek, kupayı Galatasaray'a kazandırdık. Milli takımı çalıştıranların kulüp takımı çalıştırmaması Sayın Aziz Yıldırım'ın tek tutarlı olduğu husustur. Bu durum benim zamanımda da geçerliydi ve maalesef milli takımı çalıştıran antrenörün kulüp takımı çalıştırmasına izin vermediği için bu şerefli görevi yapamamış oldum. Şampiyon olamamış olmak belki beni ve Galatasaray taraftarını üzdü ancak yıllardır emek verip yetiştirdiğim Birsel, Nevriye ile Esmeral çatısı ve yabancı oyuncularla üst üste şampiyon yaptığım bir kulübü ilk yılda devirmenin çok da kolay olamayacağı bir gerçekti. Nitekim bu üçlü ve takım ruhu bozulana kadar her yıl antrenör değiştiren Fenerbahçe şampiyon olmaya devam etti. Ne zamanki zamanında benim Fenerbahçe'de oluşturduğum ruhu Galatasaray da yakaladı hem lig hem Avrupa şampiyonu oldu. Geçen sezon Fenerbahçe, onca yatırıma karşın final dahi oynayamadı."

Kalaycıoğlu ayrıca, Ekrem Memnun ve Ergin Ataman'ın camianın en onurlu ve saygın meslektaşlarından olup, oyuncu ayartmak gibi basit hareketlere tenezzül etmeyecek kadar düzgün karakterli insanlar olduğunu ifade etti.

Haber Ara