Dolar

32,4983

Euro

34,7743

Altın

2.490,78

Bist

9.524,59

Merkel Putin'i aradı

Almanya Başbakanı Merkel, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna ve Suriye'yi telefonda görüştü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 04:25:39

Merkel Putin'i aradı

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Ukrayna ve Suriye sorunlarının ele alındığı belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Merkel'in Putin'i aradığı belirtilirken, “(Ukrayna'dan bağımsızlığını ilan eden) Donbass liderlerinin tek taraflı olarak ateşkes ilan ettiğine dikkat çeken Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna yönetiminin çatışma bölgesinde silahlı provokasyonlardan uzak durması ve kendi siyasi yükümlülüklerini nihayet yerine getirmesi umudunu dile getirdi” denildi. Açıklamada, yükümlülüklerin genel af ilanı, anayasa reformu, Donbass'a daimi özel statünün verilmesi ve yerel seçimlerin yapılması olduğu belirtildi. Çeşitli düzeylerde yeni Normandiya Formatı görüşmeleri için tarihlerin belirlendiği de ifade edilen açıklamada, ayrıca iki liderin Suriye'deki durumu da ele aldığı belirtilirken, “Taraflar, Rusya ve ABD arasında varılan anlaşma temelinde ateşkesin sağlanması için çabaların birleştirilmesi gereksiniminin altını çizdi” denildi.

Putin'in bir kez daha ABD'li partnerlerin ‘ılımlı' muhalefeti diğer gruplardan ayırma yönünde verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

 

Haber Ara