Dolar

32,5300

Euro

34,8535

Altın

2.423,65

Bist

9.722,09

Merkel: Dış sınırlarımızı korumamız lazım

Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmen sorunu ve Schengen konularına değinerek, 'Schengen’i muhafaza etmek için dış sınırlarımızı korumamız lazım' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 18:56:53

Merkel: Dış sınırlarımızı korumamız lazım

Milleyet'te yer alan habere göre: Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması'nın muhafaza edilmesi için Avrupa Birliği'nin dış sınırlarının korunması gerektiğini söyledi.
 
Merkel, haftalık video mesajında, AB'ye üye ülkelerinin dış sınırlarının korunmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduğunu belirterek, ancak şu an denizlerden geçen sınırların korunmasının çok iyi bir şekilde başarılmadığına işaret etti.

"Schengen'i muhafaza etmek için dış sınırlarımızı korumamız lazım" diyen Merkel, dış sınırların korunmaması durumunda Avrupa'da refahın da dayanağı olan iç pazardaki serbest hareket alanının tehlikeye gireceği yönünde uyarıda bulundu.

TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇÖZÜM ARIYOR

Merkel, bu tehlikenin engellenmesi gerektiğini ifade ederek, bunun için Türkiye ile birlikte bir çözüm bulmak için çaba harcadığını kaydetti.

Göçmen kaçakçılığının önüne geçmek için Avrupa'nın da yasal bir şekilde sığınmacıları kabul etmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, "Avrupa kendisini tümüyle bunun dışında tutamaz" ifadesini kullandı.

Merkel, AB-Türkiye Eylem Planı çerçevesinde Türkiye'ye sığınmacıların barındırılması ve eğitimi için 3 milyar avronun verilmiş olmasının da önemli olduğunu vurguladı.

 

 

Haber Ara