Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Merkel'den İngiltere'deki referandum açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin AB'ye hayır kararı sonrası açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 14:29:49

Merkel'den İngiltere'deki referandum açıklaması

İngiltere'nin AB'den ayrılacak olmasının ardından açıklamalarda bulunan AlmanyaBaşbakanı Angela Merkel, "Avrupa Birliği için dönüm noktasındayız. İngilteresorumluluklarını son güne kadar yerine getirecektir. Gelecekte de İngiltere'yle ilişkilerimizi iyi sürdürmek istiyoruz." dedi.

"GEREKLİ ADIMLARI ATMALIYIZ"

Merkel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını büyük üzüntüyle karşılıyoruz ama metanetli olmalıyız.
Sadece İngiltere'de değil, başka üye ülkelerde de AB projesine inancın sorgulandığını görüyoruz. Bu sorunlar karşısında gerekli adımları atmalıyız. Avrupa Birliği fikrinin aynı zamanda Avrupa barışı kavramıyla eşdeğer olduğunu unutmamalıyız. AB projesinden önce Avrupa'da ne kadar yıkıcı savaşlar yaşandığını biliyoruz. Almanya, Avrupaentegrasyonunun başarıyla gerçekleşmesi için çalışmaya devam edecek. Avrupa Birliğibugün karşı karşıya olduğu sorunları çözecek güçtedir.

"TUSK, HOLLANDE VE RENZİ'Yİ ALMANYA'YA DAVET ETTİM"

Bu dayanışma ve bu Roma sözleşmelerine hitaben 60 yıl öncesinde bu fikir devam etmektedir. Biz hepimiz dünyanın huzursuzluk içinde olduğunu, aynı zamanda bunuAvrupa'da da hissediyoruz, krizleri, savaşları. Binlerce, o kadar çok insan yerlerinden edildi ve öldürüldü ki, Almanya çok özel bir ilgisi ve sorumluluğu vardır. Bu birliğin devam etmesi anlamında, Donald Tusk'a, François Hollande ve Matteo Renzi'yi Berlin'e davet ettim. Pazartesi ise diğer üye ülkelerle Brüksel'de bu konuyu ele alacağız. ABsözleşmelerinde bu düzen ve süreç belirlenmiş durumda.

"HER İKİ TARAFTA SORUMLULUĞUNU SON GÜNE KADAR SÜRDÜRECEK"

Bunun neticesinde İngiltere'nin çıkışıyla ilgili kararlar ona göre alınacaktır. Bu sözleşmeler devam ettiği sürece sorumluluğu, üyeliği devam edecektir ve bu sorumluluğu son güne kadar sürdürmeye yükümlüdür, bu her iki taraf için de geçerlidir. Bizim yapmamız gerekenİngiltere'nin işbirliğini dostça devam ettirmek ve Alman vatandaşlarının ekonomik çıkarlarını dikkate almamız gerekiyor.

Doğru cevabı verebilmek için bütün federal hükümet üyeleriyle kendimi bu konuya angaje ediyorum."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara