Dolar

32,5563

Euro

34,8810

Altın

2.434,84

Bist

9.645,02

Merkel'den bir İngiltere açıklaması daha!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin (AB) çıkış süreciyle ilgili 'Çirkinleşmeye gerek yok, usulüne uygun yürütülmeli' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 04:53:11

Merkel'den bir İngiltere açıklaması daha!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

AB kurucu ülkelerinin Dışişleri Bakanları Berlin'de olağanüstü toplanmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, zirvesinin ardından konuşan Merkel, Londra'nın 'hızlı çıkışından yana olmadığını' ifade edip "Evet, sonsuza kadar sürmemeli doğru ama, özellikle kısa zamanda gerçekleşmesi için de uğraşmayacağım" dedi.

DİĞER ÜLKELER İÇİN BİR KRİZ DURUMU YOK

Merkel ayrıca, diğer ülkelerin AB'den çıkmalarına engel olmanın da müzakerelerde öncelik verdikleri maddelerden olmadığını belirtti. Almanya Başbakanı, İngiltere'yle müzakerelerin 'objektif ve iyi bir iklimde, usulüne uygun şekilde' yürütülmesini istediğini kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANI "HIZLI OLUNMALI" DEMİŞTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise Berlin'de Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın katıldığı zirve sonrası açıklamasında İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin 'en kısa sürede başlaması' çağrısında bulunmuştu. Steinmeier, "Biz burada hep beraber, bu sürecin arafta kalmaması ve Avrupa'nın geleceğine odaklanabilmemiz için mümkün olan en kısa sürede başlaması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

 

Haber Ara